O kayıtlar yokmuş(!)

Merkez Hakem Kurulu yetkilisi hakemler arasındaki konuşmaların kayıt altına alınmadığını söyledi...

Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olduğu derbiye Emmanuel Emenike'nin sahayı terk etmek istemesi ve Emre Belözoğlu'nun Slaven Bilic'le yaşadığı tartışma damgasını vurdu. Siyah-beyazlılar, müsabakanın dördüncü hakemi Deniz Çoban'ın Emenike'nin hem formasını çıkardığını hem de saha dışına çıktığını, Emre'nin de küfür ettiğini orta hakem Fırat Aydınus'a kulaklık yoluyla söylediğini ancak "Sen işine bak, karışma" cevabını aldığını ileri sürerek ikili arasındaki konuşmaların kara kutusunun açıklanması için TFF'ye başvurdu.

KAYIT ALTINA ALMAK İÇİN EKİPMAN YOK!
Sabah Gazetesi'ne konuyu değerlendiren Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) bir yetkilisi ise böyle bir kara kutunun bulunmadığını söyledi. İşte o açıklamalar: "Hakemlerin kulaklıklarla konuşması sadece iletişimi sağlıyor. Bu konuşmaların bir kara kutuda ya da merkezde toplanması gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü elimizde böyle bir ekipman bulunmuyor. Hakemlerin birbirleriyle kulaklık aracılığı ile kurduğu iletişim kendi aralarında kalır."

HİÇBİR ÜLKE UYGULAMIYOR
"Aslında bu sezon böyle bir uygulama federasyonun ve kulüplerin gündemdeydi. Ancak gerekli ekipmanlar temin edilemedi. Belki gelecek sezon hakemlerin konuşmaları kayıt altına alınabilir. Ayrıca Avrupa ülkelerinde de kara kutu diye bir şey yok. Sadece Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında var. Şayet UEFA bir talimat verir, 'Ülke federasyonları da kullanacak' diye bir yaptırım getirirse, o zaman ister istemez uyarız."

 

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları