Motivasyon dengesini vurguladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, siyah beyazlı kulübün televizyonunda merak edilen konular üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, siyah beyazlı kulübün televizyonunda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. İlk olarak A Milli Takım kampını ziyaret nedeni üzerine konuşan Bilic, "5 tane oyuncumuz var. Onlara ve Fatih Terim'e başarı dilemek içn oraya gittim. Yarınki maç  çok kritik ve önemli. Açıkçası şimdiden o maçı izlemek için sabırsızlanıyorum. Orada olacağım" diyerek Türk Milli Takımı'nın kritik mücadelesini Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan takip edeceğini belirtti.

"HOLLANDA'YI YENMEMELERİ İÇİN HİÇBİR SEBEP YOK"

Fatih Terim ile Türk Milli Takımı'nın yakaladığı başarı grafiği üzerine de görüşlerini aktaran siyah beyazlı takımın teknik direktörü, "Türkiye son 1 ayda o kadar iyi maçlar çıkardı ki etkilenmemek elde değil. Romanya ve Estonya deplasmanlarından alına alınan galibiyetler çok etkileyici. Ben de Hırvatistan Teknik Direktörü iken 2 defa Estonya deplasmanına gittim. Galibiyet alması kolay bir yer değil. Bunları başarırken etkileyici olan da Türk Milli Takımı'ndaki oyuncuların bireysel yeteneklerini takım halinde bir bütün olarak sahaya yansıtabilmeleri ki bunda Fatih Terim'in de büyük payı var. Şimdi önlerinde büyük bir takım, çok zorlu bir maç var. Türkiye takım oyununu oynayıp şans da yanında olursa Hollanda'yı yenmemeleri için hiçbir sebep yok" dedi.

"TERİM'İN ÇOK İYİ YAPTIĞI ŞEY MOTİVASYONU DENGELEMEK"

Hırvat teknik adam, Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak ve A Milli Takım için final niteliği taşıyan karşılaşma üzerine yaptığı genel değerlendirme sırasında kendi oyuncuları ile kampta yaptığı görüşmelerin de ayrıntılarını paylaşırken, şu ifadeleri kullandı:

"Oyuncuların durumu iyi. Gayet sakinler sadece bizim oyuncularımız değil, takımın tamamı için geçerli bu durum. Oyuncularımdan Gökhan Töre ile detaylı görüşebildik. Estonya maçındaki oyunu üzerine değerlendirmeler yaptım. Gökhan Töre'nin özelikle ikinci yarıda gösterdiği performans çok iyiydi. Son derece olumlu bir performans sergiledi. Kendisi harika bir maç çıkardı diyebilirim. Diğer oyuncularıma da fırsatını bulurlarsa rakibin hatalarından faydalanmaları ve güçlü bir mentalite ile motive olup sakin oynamaları gerektiğini söyledim. Hollanda'nın bu maça motivasyonu çok profesyonelce olacaktır. Fatih Terim'in çok iyi yaptığı şeylerden biri motivasyonu dengelemektir, bazen aşırı motivasyon sizi hedeflerinizden uzaklaştırabilir. Eminim kendisi sahadaki ve stattaki motivasyonu eksta güç olarak kullanmasını bilecektir. Stattaki deyim yerindeyse çılgınlığı sahaya yansıtabilirse Türkiye'nin istediği sonucu alabileceğini düşünüyorum."

"HAJDUK SPLIT BİR TEST MAÇIYDI"

Son olarak A takım ile A2 takım arasında oynanacak antenman maçı üzerinden takımın son durumunu masaya yatıran Slaven Bilic, "Eskişehir maçından sonra çok iyi hazırlandık. Hajduk Split bir test maçıydı. İyi bir hazırlık maçı yaptık. Çeşitli nedenlerden dolayı uzun süredir forma şansı bulamayan oyuncular için çok iyi bir deneme ve hazırlık maçı oldu. Bugünkü maçımız bizim için sadece bir antrenman maçı. Takımın durumu rahat olduğu için zaten milli takım kampına gidip oyuncularımı görme fırsatını değerlendirdim. Çaykur Rizespor karşılaşması öncesi milli maçların bitiminden sonra ekstra 2 ile 3 günlük zamanımız olsa da bazı oyuncularımız maç yapmadığı için, diğerleri ise milli takımdan buradaki atmosfere geçiş yapma açısından ve sakat oyuncuların son durumu takımın birbirine tekrar adapte olmasını biraz zorlaştırabilir. En kısa süre içerisinde tam takım olarak çalışmaya başlarsak istediğimiz sonuçları alabileceğimizi düşünüyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları