McGregor: 'Kimseden korkum yok'

Deneyimli eldiven Allan McGregor, şampiyonluk yarışı ve Beşiktaş'taki günlerine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Başarılı kalecimiz Allan McGregor, Yavru Kartal Dergisi’nde minik kartalların kendisine yönelttiği soruları yanıtlarken, Türk futbolcu, şampiyonluk yarışı ve rakipler hakkında konuştu.

İşte İskoç eldivenin yaptığı açıklamalar:

Futbol takımımızın tecrübeli ismi Allan McGregor, yavru kartallarımızdan Özge Karaçınar ve Arda Efe Dündar’ın sorularını yanıtladı.

Özge Karaçınar: Türkiye’yi sevdiniz mi?

Daha önce takımım Bursaspor’la maç yaptığında futbolcu olarak Türkiye’ye gelmiştim. Ama İstanbul’a ilk defa Beşiktaş’a transfer olduktan sonra geldim ve burayı çok sevdim.

'ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ KALECİYİM'

Arda Efe Dündar: Futbola hangi pozisyonda oynayarak başladınız?

Henüz 7 yaşımdaydım. Arkadaşlarımla oynarken, benden birkaç yaş büyük arkadaşım nasıl oynadığımı gördü ve yaşadığım şehir Edinburgh’un erkek çocuk futbol kulübü olan Hutchison Vale kulübüne davet etti. Orada ilk oynamaya başladığımda da kaleci forması verdiler. O gün bugündür de kaleden çıkamadım.

Özge Karaçınar: Hangi Türk yemeklerini sevdiniz?

Açık söylemem gerekirse İstanbul’da birçok güzel restauranta gittim. Türk yemeklerini de çok seviyorum. Tesislerimizde de her gün çok güzel Türk yemekleri çıkıyor. Türk tatlılarını, özellikle de baklavayı çok seviyorum.

Arda Efe Dündar: Beşiktaşımız’a transferiniz nasıl gerçekleşti. Karar vermeden önce hiç kimseden ön bilgi aldınız mı?

Transferim menajerler aracılığıyla oldu. Beni isteyen kulüplerden teklif aldılar ve nihayetinde transferim gerçekleşti. Şota Arveladze Glasgow Rangers’ta oynarken İstanbul’un ve Türkiye’nin ne kadar güzel olduğundan bahsederdi. Aynı zamanda, Bursaspor’un eski futbolcularından Kenny Miller ve daha önce Eskişehirspor’da oynayan Kris Boyd yakın arkadaşlarımdır. Kendileri istanbul’da yaşamamalarına rağmen buraya çok sık gelip öve öve bitiremezlerdi. Dolayısıyla şehir hakkında hep olumlu şeyler duydum.

'TARAFTARIMIZ HARİKA'

Özge Karaçınar: Beşiktaş taraftarını nasıl buluyorsunuz?

Harikalar! Bütün taraftarlarımız muhteşem ama kale arkasındakiler benim arkamda yer aldığı için özellikle çok iyi destek verdiklerini söyleyebilirim. Stadımızda harika bir atmosfer yaratıyorlar.

Arda Efe Dündar: 23 numaranın sizin için özel bir anlamı var mı?

Kulübe ilk geldiğimde malzemecimiz Ünal Bey’e “1” numaranın müsait olup olmadığını sordum. Ama değildi... Kendisi “23” numaranın boş olduğunu söyleyince onu tercih ettim.

Özge Karaçınar: Daha önce Türkiye’ye tatil için gelmiş miydiniz?

Ailemden Türkiye’ye gelenler olmuştu. Marmaris’te kalmışlardı. Duyduğum kadarıyla çok güzel bir turizm yeriymiş. Ama ben şahsen hiç gelmemiştim.

Arda Efe Dündar: İnönü Stadı’na ilk çıktığınızda neler hissettiniz? Beşiktaş taraftarının ününü daha önce duymuş muydunuz?

Buraya gelmeden önce herkes Beşiktaş taraftarlarının harika olduğundan bahsediyordu. Benim ilk maçım Galatasaray’a karşı oynadığımızdı. Yedek soyunmuştum. O maçı unutmam mümkün değil çünkü maça giderken otobüsümüz taraftarlar nedeniyle bozulmuştu. Bir süre yolda kaldık. Gerçekten muhteşemler, hatta çılgınlar! Ama iyi yöndeki çılgınlıklar bunlar. Onları çok seviyoruz.

Özge Karaçınar: İlerleyen zamanda Türkiye’de yaşamayı düşünür müsünüz?

Açık söylemek gerekirse bilmiyorum. Çünkü futbolcuların kariyerleri kısa sürdüğü için gelecekle ilgili plan yapamıyoruz. Nerede yaşayacağımız, nereye taşınacağımız hiç belli olmuyor. Ancak buraya gelmeden hemen önce İskoçya’da bir ev aldığım için büyük ihtimalle futbolu bıraktıktan sonra orada yaşamaya devam ederim.


'SAVUNMA OYUNCULARI İLE ANLAŞIYORUM'

Arda Efe Dündar: Önünüzde oynayan ve en iyi anlaştığınız defans oyuncusu kim?

Zor bir soru çünkü hepsiyle çok iyi anlaşıyorum. Kariyerim boyunca iyi takımlarda oynadım. Herkesin belli özelliklerinin daha iyi olduğunu ve buna saygı duymam gerektiğini öğrendim. Beşiktaş’ta oynayan defans oyuncularının da hepsini çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

Arda Efe Dündar: Sizce “Feda” yılımızda şampiyonluk gelecek mi?

Umarım... Hatta hesaplarıma göre ilk yarıdan daha fazla puan toplarsak ve ligi 69-70 puan civarlarında bitirirsek şampiyon olacağımıza inanıyorum. Ancak ben hayatımda hiçbir zaman “Kesinlikle şunu yapacağız” diyen insanlardan değilim. Elinde olmayan bir şeyi kesin olarak yapacağını söyleyip de yapmazsan bu mutlaka sana geri döner. Örneğin benim Glasgow Rangers’te oynadığım sezonlardan birinde; Celticliler, sezonun büyük bölümünde puan olarak çok önde oldukları için kesin şampiyon olacaklarını söyleyip durdular. Ancak bu söyledikleri onlara geri döndü ve performansları düşünce biz aradaki puan farkını kapatarak şampiyon olduk. Dolayısıyla benim ağzımdan asla “Kesin şampiyon olacağız” sözünü duyamazsın.

Özge Karaçınar: Kariyerinde en çok üzüldüğün maç hangisi oldu?

Sanırım bir haftaiçi maçıydı. Celtic ile oynuyorduk. Biz liderdik, onlar 2. aramızda birkaç puan vardı. Önce Celtic öne geçti, sonra biz beraberliği yakaladık. Maç bu durumdayken bir penaltı kurtardım. Ancak penaltıdan az önce bileğim sakatlanmıştı ve kurtardıktan sonra devam edemedim. O kadar heyecanlıydım ki maçı takip etmemek için soyunma odasında kulaklıklarımı taktım. Masaj yatağının üzerinde ağrıyan ayağımla beraber öylece durdum. Maç sonunda takım arkadaşlarımın yavaş yavaş soyunma odasına girmelerini izledim. Hepsi üzgün yüzlerle girdiler içeri. Skoru sordum. Celtic son dakikada bir gol atmıştı ve maçı kaybetmiştik. Bizim için o kadar önemliydi ki o sezon sonunda şampiyonluğu da kaybettik.

'KİMSEDEN KORKUM YOK'

Arda Efe Dündar: Türkiye’de Avrupa’da en çok çekindiğiniz golcüler kimdir?

Gerçekten çekindiğim herhangi biri yok. Elbette bazı golcüler size diğerlerinden daha fazla gol atabilirler. Ama kimseden çekindiğimi ya da korktuğumu söyleyemem. Herkese karşı zaten yapacağınız şeyler bellidir ve elinizden geleni yapmaya çalışırsınız.

Özge Karaçınar: Türkiye’deki futbolu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türk futbolunu çok beğeniyorum. Yüksek standardı olan bir lig. Buraya gelmeden önce Kenny Miller ve Kris Boyd da bunu söylemişti. Çok iyi oyuncular ve çok iyi takımlar var. Ama benim en beğendiğim takım elbette ki Beşiktaş.

Arda Efe Dündar: Boş vakitlerinizde neler yaparsınız?

Şu anda kız arkadaşım ve kızım burada. Uzun zamandır onları görmediğim için bu aralar onlarla vakit geçiriyorum ve buna bayılıyorum.

Özge Karaçınar& Arda Efe Dündar: Teşekkür eder, başarılar dileriz.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları