Maçın telafisi olmaz

Eski hakem Serdar Tatlı, Beşiktaş ve Galatasaray arasında oynanacak derbiye hakem Cüneyt Çakır'ın verilmesini böyle yorumladı.

Özellikle son haftalarda yaşanan hakem hataları belli ki Merkez Hakem Kurulu’nu zor duruma düşürmüş. Bence MHK, ‘Günü kurtaralım’ düşüncesiyle Haziran ayında Dünya Kupası’na gidecek olan Cüneyt Çakır’ı belki de bu sezonun en kritik derbilerinden Galatasaray-Beşiktaş maçına atadı. Tahminime göre MHK, hakem kadrosu içinden maçın önemini ve temposunu kaldırabilecek isim olarak Cüneyt Çakır’ı seçmiş ve maçı önemsediklerini göstermeye çalışmışlardır. Aslına bakıldığı zaman atamada bir yanlışlık da, sıkıntı da görmüyorum. Benim asıl merakım ise eğer her iki takımın da Fenerbahçe’yle olan puan farkları aynı şekilde devam ederse, Galatasaray-Fenerbahçe maçına atanacak ismin kim olacağı... Belli ki MHK ilerinin planlarını yapmadan günü kurtarma çabası içindedir.

Maçın telafisi olmaz

Üst düzey bir hakem olmasına rağmen Cüneyt Çakır’ın derbi maçlarındaki karnesi hep tartışılır. Verdiği kararlar hem gündemi belirlemiş hem de uzun süre konuşulmuştur. Ancak Avrupa’da el üstünde tutulan ve Dünya Kupası’na davet edilen hakemimizin artık derbi maçlarının baskısını kaldırması gerekiyor. Tecrübesi, deneyimi ve otoritesini gerçek anlamda sahaya yansıtabilirse iyi bir mücadele izleyeceğimizi düşünüyorum. Fakat Cüneyt Çakır’a da bir uyarı yapmadan geçmeyeceğim: İkinciliğin bile hayati önem kazandığı bu sezonda bu tip maçlarda yapılacak hataların hiçbir telafisi yoktur. Umarım saha içerisinde hiçbir etkenden etkilenmez ve iyi bir yönetim sergiler. Belki de bu vesileyle son haftalardaki tartışılan hakem hatalarını bir nebze de olsa gündemden düşürmüş olur. (Serdar Tatlı)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları