"Luciano ile bir araya geldim"

Önder Özen, düzenlediği basın toplantısında Güney Amerika'daki temasları ve teknik direktör adayları ile ilgili de detaylar verdi.

Beşiktaş'ın Futbol Genel Direktörü Önder Özen'in açıklamalarından ilginç satırbaşları çıkmaya devam ediyor.

Özen, teknik direktör konusunda görüşmeye başladıkları iki isim olduğunu ifade ederken Kayserispor'un hocası Robert Prosinecki'yi ise sarı kırmızılı kulübün rızasını alarak konuştuklarını da ilk kez açıkladı.

Basında adı geçen isimlerden Marcelo Bielse ve Thomas Schaaf gibi isimlerle ilgili detaylar da veren Özen, Güney Amerika seyehatiyle ilgili de merak edilenleri yanıtladı.

BIELSA NEDEN OLMADI?

"Teknik direktör ismi veremem. Her ikisi de yabancı. Bielsa ile çalışmayı çok isterdim. Benim idolümdür. Onunla çalışmayı isterdim ama mümkün olmadı. Avrupa'nın bu tarafına geçmeyi düşünmüyor. Thomas Schaaf'ı sordunuz ama isim verme şansım yok. Prosinecki'yi söylediniz ama isim veremeyeceğimi belirttim. Görüşmelere dün başladık. Kontratlı bir teknik adamla görüşürken kulübünü aramanız gerekiyor. Nezaket çerçevesi içerisinde geçen konuşmada profesyonel bir isimle görüşmek istedik. Kimseyle imza atmadık. Buna emin olabilirsiniz."

"BEŞİKTAŞ'IN KURUŞU DIŞARI KAÇARSA 'ÖLÜRÜM'..."

Özen, Brezilya'daki temaslarıyla ilgili açıkladığı bilgilerde nasıl bir yol izlediğini ve kimlerle görüştüğünü de açıkladı.

Eski Fenerbahçeli Fabio Luciano vasıtasıyla Brezilya'nın hukuk konusunda başarılı menajerleriyle temaslar kurduğunu söyleyen Özen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fabio Luciano ile bir araya geldim. Brezilya'da transferin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Brezilya'da transfer konusunda bilgisizim. Kendisinden bilgi istedim. Orada sportif direktörlük yaptı. Flamengo'ya imza atmak üzere. Konunun uzmanı. Ona 'Bir transferde ne gibi sıkıntılar olur?' diye sordum. Türkiye'den bir takım gelir kasasından 15 milyon euro çıkarır ve istediği oyuncuyu alır ama Brezilya kulübünün kasasın 10 milyon euro girer. 5 milyon euro kaçar. Paranın nerelere kaçtığını söyledi. Çünkü Brezilya'da bir oyuncunun bonservisi 5 farklı kurumda olabiliyor ya da menajerlik hakları."

"Beşiktaş'ın bir kuruş parasının dışarı kaçmasını istemediğimi söyledim. Bu para dışarı kaçarsa 'Ölürüm' dedim. 'Ölmemi istemiyorsan bana yardım et' dedim. Bu konuda önemli biriyle beni görüştürdü ve yöneticilerimizle fikir alış verişinde bulundular"

Özen ayrıca Zico ile görüştüğü iddiaları reddederek kendisinin Meksika'da olduğunu, Alex'le ise deplasman maçında olduğu için görüşemediğini ancak eşiyle telefonda konuşabildiğini söyledi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları