"Keşke Beşiktaş olsaydı"

İsmi Beşiktaş'ımız ile geçtiğimiz aylarda anılan Hırvat teknik adam Slaven Bilic, takımımız ile ilgili net konuştu.

O, Euro 2012'nin en romantik adamı... Klasik müzik dinleyerek büyüdü. Ama şimdi tam bir rock müzik hayranı. Hatta gitaristi olduğu bir müzik grubu bile var. Hukukçu ve tanınmış bir ceza avukatı. Ayda en az 5 kitap okuyor. Şu aralar Rus tarihiyle meşgul. Çünkü önümüzdeki sezon Putin'in ülkesinde teknik adamlık yapacak. Ayrıca tam bir Türkiye hayranı. Bizler onu Hırvatistan'la oynadığımız tarihi maçlarla hatırlıyoruz. İtalya ve İspanya'nın yer aldığı grupta İrlanda'yı 3-1'le dize getiren öğrencileri liderlik koltuğunda...

- "Bir gün mutlaka Türkiye'de çalışacağım" -

Türkiye'ye olan hayranlığını her fırsatta dile getiren Bilic, "Beşiktaş'la görüşmelerim dolaylı yollardan oldu. Olsaydı iyi olurdu. Ama bu konuda şimdi konuşmayacağım. Türkiye'de çalışmak istediğimi biliyorsunuz. Ve bir gün mutlaka Türkiye'de çalışacağım" dedi.

- "Eğer gelsem Türkçe öğrenecektim" -

İdolünün Alex Ferguson olduğunu söyleyen Bilic, "Ah bir de onun gibi saha kenarında soğukkanlı olabilsem! Yapamıyorum ama gencim, belki de ondan. Yerimde duramıyorum... (Küçük bir not: İlk maçlar sonunda kendisine ayrılan yerde en çok koşan teknik adam Bilic seçildi). Lokomotiv Moskova'dayım kupadan sonra. Şimdiden Rusça öğreniyorum. Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca biliyorum zaten. Gittiğim ülkeye saygı için Rusça öğrenmeliyim. Böylece saygı da görürüm. Türkiye'ye gelseydim Türkçe öğrenecektim" dedi.

(*) Bilic'le ilgili bir not: Hırvat teknik adam 5 yıldır takımın başında ve toplam 1 milyon Euro kazanmış. Yıllık 200 bin Euro yani.



Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları