Kartal, deplasmanda hata yapmadı!

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaşımız, deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti ve liderliğe yükseldi.

Spor Toto Süper Lig 29. hafta mücadelesinde şampiyonluğun en güçlü adayı Beşiktaşımız, Trazonspor ile karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşmada sahadan galibiyet ile ayrılan taraf, 2-0'lık skor ile siyah beyazlı ekibimiz oldu.

Beşiktaşımız'a galibiyeti getiren golleri 58. dakikada Demba Ba ve 90. dakikada Mustafa Pektemek kaydederken; ev sahibi Trabzonspor ise müsabaka boyunca kalemizde gol sevinci yaşayamadı.

Alınan bu sonucun ardından siyah beyazlı ekibimiz puanını 64'e yükselterek liderlik koltuğunu geri alırken; Trabzonspor ise 47 puanda kaldı ve Avrupa hayalleri doğrultusunda büyük bir yara aldı.

Ligde önümüzdeki hafta Beşiktaş, Gaziantepspor ile karşılaşacak. Trabzonspor ise Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olacak.

DEMBA BA TERCİHİ!

Beşiktaş'ın ligde 16 gol ile en golcü oyuncusu olan Senegalli Demba Ba, yabancı kontenjanı nedeniyle 11'de kendine yer bulamadı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, savunmada kart cezalıları Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş ile sakatlıkları bulunan Veli Kavlak, Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı'nın yokluğunda yabancı kontenjanı konusunda tercihini savunmanın sağında Opare'yi oynatarak yaptı.

Ligin en son 23. haftasındaki Medicana Sivasspor maçında forma giyen Opare, 5 hafta sonra formasına kavuştu.

Geçen hafta Kardemir Karabükspor maçında Demba Ba ile çift forvette görev yapan Mustafa Pektemek, bu kez forvette tek görev yaptı.

Siyah beyazlı takımın Kardemir Karabükspor maçına göre 2 değişiklik yaşandı. Demba Ba ile Serdar Kurtuluş bu kez 11'de yer alamayan isimler olurken Opare ve Olcay Şahan sahaya çıktılar.

Beşiktaş'ta Kardemir Karabükspor karşısında sakatlanan Ersan Gülüm de düzelmesinin ardından 11'de yer bulan bir başka isim oldu.

TEMPOSUZ İLK 45 DAKİKA

Maçın ilk bölümlerin de iki takım da orta alanda çok fazla top kaybı yaparken karşılıklı ataklarla geçen bir ilk devre oldu.

En tehlikeli pozisyonlar 34 ve 35. dakikada yaşandı. İlk tehlikeli gelen taraf Beşiktaş'tı. Siyah beyazlılar sağ kanattan köşe vuruşun kullandı. Sosa'nın ceza alanına ortasında Sivok, kale sahası içinde kafa vuruşunu yaptı ama Hakan topu çıkarmayı başardı.

Bir dakika sonra gole yaklaşan taraf Trabzonspor oldu. Sol kanatta Erkan, Opare'nin baskısı altında son çizgiye kadar indi. Opare, Erkan'dan topu aldı ama uzaklaştırmak isterken ceza alanı içi penaltı noktası yakınlarına çıkardığı topa gerilerden gelen Özer, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.

DEMBA BA GİRDİ, GOL GELDİ!

Yabancı kontenjanından dolayı kendisini ilk 11'de bulamayan Demba Ba karşılaşmaya girer girmez fileleri havalandırdı.

Teknik direktör Slaven Bilic, dakikalar 57'yi gösterdiğinde Daniel Opare'nin yerine Demba Ba'yı sahaya sürdü. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın pasında topla buluşan Gökhan, ceza alanına sağ yan çizgisinden pasını Demba Ba'ya verdi. Demba Ba topu önce kontrol etti ve ardından sağ köşeye etkili bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

PEKTEMEK, GOL DEMEK!

Trabzonspor savunmasının büyük hatası sonrasında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Oğuzhan'ın uzak kale direğine ortasında Mustafa, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Son saniyelerde gelen bu gol sonrası Beşiktaş 2-0 kazandı ve liderlik koltuğunu geri aldı

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

17. dakikada sağdan ceza alanına giren Özer Hurmacı'nın ortasında, savunmada Opare'nin ters vuruşu sonrası top az farkla direğin yanından kornere çıktı.
19. dakikada Aykut Demir'in hatalı pasında kaptığı topla soldan ceza alanına giren Sosa'nın yerden şutunda, top yandan auta gitti.
29. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Günay Güvenç'i geçen top az farkla yandan auta çıktı.
35. dakikada Sosa'nın sağdan kullandığı köşe atışında, uygun durumdaki Sivok'un sert kafa vuruşu sonrası kaleci Hakan Arıkan meşin yuvarlağı uzaklaştırmayı başararak büyük bir tehlikeyi önledi.
36. dakikada Beşiktaş ceza alanı son çizgisinde Erkan Zengin, Opare ile girdiği ikili mücadelede topu uygun durumdaki Özer Hurmacı'ya aktardı. Bu futbolcu kötü bir vuruşla yakın mesafeden meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.
44. dakikada Opare'nin sağdan ortasında, kaleci Hakan Arıkan, Mustafa Pektemek'in kafasına gelmeden topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
45+1. dakikada Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest atışta, top direğin üzerinden auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

64. dakikada Erkan Zengin'in pasında, ceza yayının yakınındaki Fatih Atik'in şutunda, top az farkla üsten auta gitti.
71. dakikada Tolgay Arslan'ın ceza yayı gerisinden şutunda, kaleci Hakan Arıkan sol tarafına yatarak topu güçlükle kornere çeldi.
74. dakikada Fatih Atik ile girdiği ikili mücadelede burnuna darbe alan Sivok, oyuna devam edemedi. Sedyeyle ambulansa taşınan oyuncu, hastaneye götürüldü. Bu futbolcunun yerine Atınç Nukan oyuna dahil oldu.
80. dakikada Sosa'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, arka direkte Atınç Nukan'ın dokunduğu top direğin dibinden auta çıktı.
82. dakikada Sosa'nın pasında, ceza alanı içindeki Gökhan Töre'nin yerden şutunda, kaleci Hakan Arıkan iki hamlede topu kontrol etti.
88. dakikada Sosa'nın pasında ceza alanı dışından Tolgay Arslan'ın şutunda, kaleci Hakan Arıkan sol tarafına yatarak bir kez daha tehlikeyi önledi.
89. dakikada Waris'in pasında ceza alanı dışında Mehmet Ekici'nin gelişine sert vuruşunda, kaleci Günay Güvenç yatarak topu kontrol etti.
90+5. dakikada Beşiktaş, ikinci golü buldu. Oyuna 90. dakikada giren Oğuzhan Özyakup'un ortasında, altı pas içinde arka direkteki Mustafa Pektemek'in kafa vuruşunda top filelere gitti: 0-2.

Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 2

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mehmet Cem Satman
Trabzonspor: Hakan Arıkan, Bosingwa, Aykut Demir, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş (Dk. 46 Yusuf Erdoğan), Medjani, Fatih Atik (Dk. 84 Waris), Özer Hurmacı (Dk. 60 Cardozo), Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Deniz Yılmaz
Beşiktaş: Günay Güvenç, Opare (Dk. 57 Demba Ba), Sivok (Dk. 75 Atınç Nukan), Ersan Adem Gülüm, Motta, Hutchinson, Tolgay Arslan, Gökhan Töre, Sosa (Dk. 90 Oğuzhan Özyakup), Olcay Şahan, Mustafa Pektemek
Goller: Dk. 58 Demba Ba, Dk. 90+5 Mustafa Pektemek (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 47 Uğur Demirok, Dk. 78 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor), Dk. 81 Motta, Dk. 87 Günay Güvenç (Beşiktaş)

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları