İnönü'de yeni dönem

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş'ın yeni stadının ismi konusunda ilk tercihlerinin Vodafone Arena olduğunu belirtti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, iftarda gazetelerin ekonomi müdürleri ile bir araya geldi. Fikret Orman, Beşiktaş'ın yeni stadının ismi konusundaki ilk tercihlerinin Vodafone Arena olduğunu söyledi. Orman, borçların zamanla ineceğini müjdelerken, transfere de 9 milyon Euro harcadıklarını ifade etti.

KONSER İÇİN İNŞAAT DURDU

Orman, stad inşatının ise Cuma günü yapılacak konser nedeni ile durduğunu, inşaatın ertelenmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi. Yeni statlarının gelirinin rakiplerininkinden daha fazla olmasını beklediklerini anlatan Orman, yüzde 30'luk bir artış öngördüklerini söyledi.

GELİRİ YÜZDE 100 ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Fikret Orman, göreve geldiklerinden bugüne dek kulübün gelirlerinde 140 milyon TL'lik artış yaşandığına dikkat çekti, yeni sezonda ise yüzde 100 gelir artırmayı hedeflediklerini anlattı.

BORÇLAR İKİ YIL SONRA 200 MİLYONA İNER

Beşiktaş'ın borçlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Orman "Beşiktaş'ın nakitleri ve borç stoku arasında uçurum yok. Geldiğimizde borç 585 milyon liraydı, bunu bir sene üç ayda 480 milyon liraya indirdik. Sermaye artırımıyla 77 milyon lira gelir sağladık. Borçlarımız bir sene sonra 380, iki sene sonra 200 milyon liraya iner. Yeni stat için 80 milyon lira borçlanacağız" diye konuştu.

TRANSFERE 9 MİLYON EURO HARCADIK

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Orman şu tespitlerde bulundu:

"Bugün iki transfer bitti. Bir veya iki transfer daha yapabiliriz. 8 transfere 9 milyon Euro harcadık. Gelen her oyuncu yıldız oyuncudur. Türkiye'nin en iyi sol bekleri bizde ama çapraz bağ sıkıntısı var, orada bir transfer olabilir. Ersan'a gelecek teklif, 6 milyon Euro'dan başlar, böyle bir şey olmazsa satmayız."

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları