Gekas isyanlarda...'Beşiktaş'a transferim...'

İsmi Beşiktaş'ımız ile anılan Gekas'ın transferinden neden vazgeçildiği ortaya çıktı.

Theofanis Gekas… Yunanistan’da Panathinaikos, Almanya’da ise Bochum formalarıyla gol kralı olan, Yunan Milli Takımı’nın tarihindeki en golcü 5. isim konumunda bulunan, her gittiği takımda taraftarların çok büyük sevgisini kazanan 33 yaşındaki futbolcu, Türkiye’deki ikinci macerasını Akhisar’da yaşıyor. Geçen sene Samsunspor formasıyla 11 maçta 8 gol atmasına rağmen takımını kümede tutamayan tecrübeli yıldız, bu kez Akhisar’da ve artık daha formda… Devre arasında İspanyol Levante’den gelen Gekas, çıktığı 2 maçta 3 kez ağları sarstı ve yine Türkiye’nin gündemine oturdu. Yunan futbolcu, Olimpiyat Stadı’nda Belediye’yi tek başına yıktıktan sonra AMK’nın konuğu oldu. 

‘HER ZAMAN OYNAMAYA HAZIRIM’

Devre arası transfer döneminde ismin bir çok takımın gündemindeydi. Bu durum seni ekstra motive etti mi?

Teklif almak gurur verici. Bu olaylar beni olumlu yönde etkiliyor. Başarımın devam edeceğine de inanıyorum. Hedeflerime gitmemde bunların hepsi birer yol.

Önce Samsun, sonra Akhisar. Ligde zor durumdaki takımların kurtarıcısı gibi oldun… Geçen sezon ligde kalamadınız ama, bu kez başarabilecek misiniz?
Bu konu hakkında şu an bir şey söyleyemeyiz. Ligin sonuna kadar beklememiz gerekir. Ama tüm kalbimle bu ligde kalmak istiyorum

Süper Lig’e bu kadar kısa zamanda alışmanın sebebi ne?

Her şeyden önce ben her zaman oynamak için hazırım. Hergün yoğun bir şekilde çalışıyorum. Nereye gidersem gideyim maç oynayacak gibi hazır gitmeye çalışıyorum. Bu özelliğim yolumu çizmemde bana yardımcı oluyor.

'BEŞİKTAŞ'A TRANSFERİM ENGELLENDİ'

Samsunspor’dan sonra neden Türkiye’de kalmadın? Sakatlığınla ilgili söylentiler doğru muydu?

Öncelikle sakat olsaydım EURO 2012’de oynayamazdım. 4 maç oynayıp 1 gol attım. Bu nasıl sakatlık! Benim hala sakat olduğumu söyleyen insan, gerçek bir adam değildir. Bizim oralarda bir laf vardır; bunu söyleyen pantolon giyemez diye. Yani bunu söyleyen erkek adam değildir. Benim için çok zor bir durumdu. Bütün Türkiye benim sakat olduğumu düşündü ve istediğim bir kulüp bulamadım.

Tam da bu sırada Gekas’ın menajeri devreye girdi ve Yunan futbolcunnu neden bu kadar kızgın olduğunu anlattı: Devre arasında Beşiktaş ile görüştük. Fakat Samet Aybaba, Gekas’ı son anda istemedi. Özellikle Almeida sakatlandıktan sonra ciddi şekilde Gekas’ı istemişlerdi. Fakat Aybaba’nın yakın arkadaşı olan Mesut Bakkal, ‘bu oyuncu sakat, alma’ demiş.



Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları