''Final maçı gibi''

Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Tottenham'ı yendiği maçı değerlendirirken, ilginç tespitlerde de bulundu.

Beşiktaşlı spor yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Tottenham zaferini değerlendirdi. Onay, siyah-beyazlı takımın sahada gösterdiği efora dikkat çekerken, hiçbir oyuncunun sırıtmadığının da altını çizdi.

Onay, siyah-beyazlı takımın geleceğinin umut dolu olduğunu da belirtti. İşte Güntekin Onay'ın o yazısı...

''Beklentilerin çok ötesinde yüksek mücadele gücü isteyen, efor gerektiren bir 90 dakika oldu. Tottenham, Londra’daki maçın bile üzerinde bir kadro kalitesiyle maçı ciddiye alarak enerjik başladı.

İlk yarının büyük bölümünde baskılı ve atak devamlılığıyla oynadılar. Bu bölümde Soldado’yla bir de çok net pozisyon yakaladılar. Beşiktaş ise rakibin atak girişimlerini iyi savuşturdu ve o pozisyon dışında İngiliz ekibine şans vermedi.

İkinci yarıda da oyuna iyi başlayan Tottenham’dı. Özellikle Paulinho, Dembele ve Chadli 3’lüsü, kalitesi yüksek oyuncular. Kanat beklerinin de katılımıyla 60. dakikaya kadar maçı Beşiktaş yarı sahasında oynadılar. Ancak dakikalar geçtikçe Beşiktaş oyunda dengeyi kurdu.

Cenk Tosun’un mükemmel vuruşuyla önce direği sarstı, ardından da Olcay-Cenk işbirliğiyle golü buldu. 1-0’dan sonra moral ve güven kazanan Beşiktaş çok daha iyi bir oyun sergilemeye başladı. Kerim’in üstün çabasıi Olcay ve Gökhan’ın da katkısıyla fırsatlar da yakaladık. Özellikle Kerim’in karşı karşıya kaldığı pozisyonda 2. gole çok yaklaştık.

ATINÇ BİLE SIRITMADI

Bu kadar eksiğe rağmen siyah-beyazlıların böylesine güçlü bir rakip karşısında oynadığı futbol herkesi memnun etmiştir. Ersan’ın yerine oyuna giren genç Atınç bile hiç sırıtmadan çok başarılı bir oyun ortaya koydu. UEFA Avrupa Ligi’nde liderlik avantaj getirmiyor. Buna rağmen iki takım da büyük efor sarfettiler.

Beşiktaş'ta başta Kerim, Gökhan, Olcay olmak üzere bütün ekip çok iyi bir oyun ortaya koydu. Cenk Tosun, iyi bir golcü olduğunu bir kez daha ispatladı. Serdar Kurtuluş ve Ersan Gülüm, formdaydılar. Necip, kendi orjinal mevkiinde birkaç top kaybı yapsa da çok güçlüydü ve rakip takımın birçok atağını kesti.

GELECEĞE IŞIK YAKTI

Sonuç ne olursa olsun Beşiktaş’taki bu maçla ilgili tek olumsuzluk olağanüstü bir eforla oynanmasıydı. Ancak bir prestij maçında bile takımın gösterdiği bu yürekli oyun, gelecek için büyük bir ışık yaktı.''

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları