Fevzi Tuncay'a yardım eli uzandı

Eski eşine olan nafaka borcu yüzünden cezaevine gönderilen Beşiktaş'ın eski kalecilerinden Fevzi Tuncay'ın imdadına yetişildi.

Boşandığı eşine nafaka ödemesi yapamayan ve bu yüzden hapse giren eski Beşiktaşlı kaleci Fevzi Tuncay'ın yardım çağrısına efsane isimler kayıtsız kalmadı.

Fevzi Tuncay, 7 yıl önce boşandığı Eylem Çukuryurt'un açtığı davada, nafaka ve boşanma tazminatlarının taksitlerini ödeyemeyince, Fethiye İcra Mahkemesi hakkında 3 ay hapis kararı vermişti.

2 yıldır işsiz olan Tuncay, ana parası toplam 150 bin lirayı bulan borcu için Fethiye İcra Tetkik Mahkemesi tarafından '3 ay tazyik hapsi'ne çarptırılmıştı.

Geçtiğimiz gün karakola giderek teslim olan eski Beşiktaşlı kaleci Buca Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmişti.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine harekete geçen eski Fenerbahçeli futbolcu Rıdvan Dilmen ve eski Beşiktaşlı futbolcu Tayfur Havutçu'nun önderliğindeki eski futbolcuların, Fevzi Tuncay'ın serbest kalması için gereken miktarı ödediği belirtildi.

Fevzi Tuncay'ın serbest kalması için ilk etapta ödenmesi gereken 55 bin TL'nin yatırıldığı ve Tuncay'ın kısa süre içerisinde tahliye olacağı öğrenildi.

Geriye kalan ödemenin de 2016'ya kadar aylık taksitlere bölüneceği ve Fevzi Tuncay'a TFF'de iş imkanı sağlanacağı ifade edildi.

İLK NOUMA HAREKETE GEÇTİ

Cezaevine götürülmeden önce başından geçen olayları anlatan Fevzi Tuncay, "Bana eski takımım Beşiktaş bile sahip çıkmadı" diye sitem etti. Tuncay'ın Beşiktaş'tan eski takım arkadaşı Pascal Nouma, Twitter hesabından "Fevzi kardeşimin düştüğü duruma çok üzüldüm, eski futbolcular bir araya gelip yardım etmeli, ben üstüme düşeni yapmaya hazırım" twiti attı.

TANJU: "BORCUNU KAPATACAĞIM"

Kendisi de bir zamanlar kaçak Mercedes davası yüzünden 23 ay cezaevinde yatan Tanju Çolak, Fevzi'nın borcunu kapatmak için harekete geçti. Avukatları ile İzmir Bayraklı Adliye Sarayı'na giden Tanju Çolak, cezaevlerinden sorumlu Başsavcı Vekili Yusuf Aslan'dan Fevzi'yi ziyaret etmek için izin aldı. Çolak, daha sonra şunları söyledi:

"Fevzi'nin düştüğü duruma ben de düştüm. Allah kimseye bir daha göstermesin. Fevzi'yi ziyaret etmek için izin istedik. Savcı bey izni verdi. Cezaevine gidip, görüşeceğim. Borcunu da bir an önce kapatıp, cezaevinde çıkartacağım. Biz kendisiyle eski dostuz. Herkesin başına böyle bir durum gelebilir" dedi. Tanju, avukatları ile Fevzi Tuncay'ı cezaevinde ziyaret etmek üzere adliyeden ayrıldı.

TANJU ÜSKÜP'TE YAKALANMIŞTI

Tanju Çolak 1994 yılında İstanbulspor'da top koştururken kaçak Mercedes davası nedeniyle Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yakalandı. Türkiye'ye getirilmesinin ardından Bayrampaşa ve Saray cezaevlerinde toplam 23 ay hapis yatan Tanju Çolak, bir daha sahalara dönemedi.

BOŞANMIŞ MAĞDUR BABALAR DERNEĞİ'NDEN DESTEK

Öte yandan Fevzi'ye İzmir'deki Boşanmış Mağdur Babalar Derneği'nden de destek geldi.

Dernek Başkanı Muhammet Özen, "Ülkemizin bir aile kanunu bulunmamaktadır. Yasalarımızda kadına karşı erkeği koruyan tek bir madde bulunmamaktadır. Erkek kadına karşı adeta 3'üncü sınıf varlık muamelesi görmektedir. Tüm yasalarımız pozitif ayrımcılık adı altında kadınların lehine yorumlanmaktadır. Kanunlarımızda nafakayla ilgili herhangi bir düzenleme yer almadığında mahkemeler erkeklerin ödeyemeyeceği kadar yüksek nafakalara hükmektedirler. Bunun son örneği de Fevzi Tuncay'dır. Bir kalecinin 150 bin lira nafaka ödemesi hangi mantıkla bağdaşmaktadır. Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le son görüşmemizde, bu konularda düzenleme yapılacağı sözünü vermişti. Yasanın bir an önce çıkarılarak Beşiktaşlı eski kaleci Fevzi gibi binlerce babanın da özgür kalacağı günleri sayın Bakanımızdan bekliyoruz" dedi.

Dernek üyelerinin, pazar günü, Fevzi Tuncay'ı cezaevinde ziyaret edeceği bildirildi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları