Fernandes'ten sözleşme açıklaması...

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manule Fernandes, siyah-beyazlı takım ile olan sözleşmesini uzatabileceğini söyledi.

Beşiktaş'ın 3 Ocak'ta başlayan ve 12 Ocak'ta sona erecek Antalya kampının 6. gününde yıldız futbolcu Manuel Fernandes, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Siyah Beyazlı takımın kamp yaptığı Side bölgesinde bulunan Xanthe Otel'de gerçekleşen basın toplantısında Portekizli futbolcu, ilk olarak sezonun ilk yarısı ve hazırlık kampı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Fernandes, şöyle konuştu:

"İstanbul'da bugünlerde hava şartları kötü ve 10 günlük aradan sonra Antalya'da yeniden arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Buradaki olumlu hava şartları bizim için iyi bir durum oldu. Arkadaşlarımız ile hem özlem giderdik, hem de iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. İkinci yarı öncesi bu kamp bizim için çok önemli. Ben de sakatlığım sonrası elimden geleni yapıp, eski formuma ulaşmaya çalışıyorum. Sezonun ilk yarısında bizden beklenenin tam tersi performans gösterdik. Sonuç olarak liderin 3 puan gerisindeyiz. İkinci yarıda aynı performansı tekrarlamak için elimizden geleni yapacağız. Sakatlığım düzelme aşamasına geldi. Antrenmanlarda şu anda yüzde yüz olarak hazır değilim, ama ikinci yarının ilk maçında sahada olmak istiyorum."

"SEZON BAŞINDA DA TAKIMDAN GİTMEK İSTEMİYORDUM, ŞİMDİ DE GİTMEK İSTEMİYORUM"

Fernandes, sezon başında takımdan ayrılmak istediği ve mukavelesini uzatıp uzatmayacağı yönünde çıkan haberlere de şöyle açıklık getirdi:

"Ben hiç bir zaman Beşiktaş'tan gitmek istiyorum demedim. Bugün takımıma bakış açım ile 6 ay önceki bakış açım arasında bir fark yok. Biz futbolcular olarak kişisel kalitemizi ortaya koyarak takımımıza katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ben de devamlı elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kontratımın bitmesine 1.5 sene daha var. Şu an bunu konuşmak için iyi bir zaman değil. Önceliğim sakatlıktan tamamen kurtulup, hazır bir şekilde sahalara dönmek. İlerleyen zamanlarda kulüp benim burada kalmamı isterse oturup konuşuruz."

"BENİM FOTOĞRAFLARIMI ÇEKECEKLER DİYE YAŞAM TARZIMI DEĞİŞTİRMEM"

Fernandes, magazin basınında sıkça yer alması konusunda ise şunları söyledi:

"Ben böyle yaşıyorum. Gazeteciler de işlerini yapıyor. Benim fotoğraflarımı çekecekler diye yaşam tarzımı değiştirmem."

"GENÇ OYUNCULARA ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM"

Takımdaki genç oyunculara nasıl yardım ettiği konusunda ise şu ifadeleri kullandı.

"Takımda benim dışımda da tecrübeli futbolcular var. Ben nasıl gençken tecrübeli oyuncularla örnek aldıysam, onlar bana yardım ettiyse, ben de genç oyunculara elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum."

"BENİM İÇİN DÜNYA KUPASI'NDA YER ALMAK ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL"

Manuel Fernandes, Portekiz Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda yer almayı çok önemsemediğini ifade ederek, "Birçok oyuncunu hayali Dünya veya Avrupa Şampiyonası'nda ülkesi adına oynamaktır. Benim şu anda ilk önceliğim ise sakatlığımdan kurtulup takımıma katkı sağlamak. Milli takım, önceliklerim arasında yer almıyor. Belki insanlara garip gelebilir ama benim için Dünya Kupası'nda yer almak çok da önemli değil."

"BELKİ ÇOK KALİTELİ BİR TAKIM OLUP OLMADIĞIMIZ TARTIŞILIR AMA İYİ BİR GRUP OLDUĞUMUZ TARTIŞILAMAZ"

Yıldız futbolcu, geçen sene iyi bir takım bütünlüğü yakalayamadıkları için başarılı olamadıklarını vurgulayarak, "Her zaman iyi ve kaliteli oyuncuların olduğunda takımlar başarılı olamaz. Öncelikle iyi bir grup olmanız gerekiyor. Geçen sene iyi bir grup olamadık. Bu sene teknik olarak insanlar bize iyi veya kötü diyebilirler, ama kötü bir grup olduğumuzu söyleyemezler. Bu sene saha içi veya saha dışında iyi bir kenetlenme yakaladık. Maçları televizyondan izlerken bile beraber sevinip üzülebiliyoruz. Belki çok kaliteli bir takım olup olmadığımız tartışılır ama iyi bir grup olduğumuz tartışılamaz."

"BEŞİKTAŞ'TA KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM VE YAKALADIĞIM ÇIKIŞI SÜRDÜRMEK İSTİYORUM"

Kariyeri boyunca iniş çıkışlar yaşadığını kabul eden Fernandes, Beşiktaş'ta iyi bir performans yakaladığını söyledi. Fernandes, "Benfica'dan erken bir yaşta transfer oldum. Daha sonra iyi olduğum dönemler oldu ama Valencia'da oynarken düşüş yaşadım. Beşiktaş'ta kendimi iyi hissediyorum ve yakaladığım çıkışı sürdürmek istiyorum."

"AYBABA BANA DA HER ZAMAN YARDIMCI OLDU VE HEP EN DOĞRU ŞEKİLDE DAVRANDI"

Portekizli oyuncu Samet Aybaba hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Samet Aybaba, elindeki kısıtlı kadro ile çok önemli bir iş çıkardı. Takımdaki oyunculardan alabileceği en iyi verimi aldı. Bana da her zaman yardımcı oldu ve hep en doğru şekilde davrandı. Aramızdaki iletişim çok iyi."

"BEN, GELDİĞİM NOKTAYA ÇALIŞARAK ULAŞTIM. ANCAK FUTBOLDA HER ŞEY ÇABUK UNUTULUR"

Fernandes son olarak, bulunduğu noktaya çalışarak geldiğini ve bu performansı sürdürmek istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ben geldiğim noktaya çalışarak ulaştım. Çalışmanın sonucunda da taraftarın beni ödüllendirme güzel bir duygu. Ancak futbolda her şey çabuk unutulur. Bu yüzden çalışmaya sürekli devam etmeniz geriyor."



Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları