Eski dostlar 8 puan kaptı

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Mehmet Özdilek’e ligde ilk kez kaybeden Beşiktaş’ı hep şimdi teknik direktörlük yapan eski evlatları vuruyor.

Samet Aybaba’nın Medical Park Antalyaspor’una 2-0 kaybedip, Rıza Çalımbaylı Çaykur Rizespor ile golsüz berabere kalan Beşiktaş, dün de Ankara’da ‘Şifo’ya yenildi. Siyah beyazlılar, bir tek Ertuğrul Sağlam’ın takımı Eskişehirspor'u 1-0’lık skorla yıkarken, kayıpları durduramadı.

Her şey, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Beşiktaş’ın deplasmanda Medical Park Antalyaspor’a konuk olmasıyla başladı. Siyah beyazlılar, takımın eski futbolcusu ve hocası Samet Aybaba karşısında sahadan 2-0’lık yenilgiyle ayrıldı ve Antalya’da 3 puan bıraktı. Hemen ertesi hafta Kara Kartal, yine deplasmanda Aybaba’yla aynı kaderi paylaşıp Beşiktaş’ın eski oyuncusu ve teknik direktörü olan Ertuğrul Sağlam’ın Eskişehirspor’una karşı sahaya çıktı. Bu kez kazanan 1-0’la da olsa siyah beyazlılardı.

Ligin 8. haftasında içeride Rıza Çalımbay’ın ekibi Çaykur Rize’yi ağırlayan Beşiktaş, bu kez ‘eski dostuna’ karşı golsüz eşitliği bozamayıp sahadan 1 puanla ayrılıyordu.

KUPADA 1 KEZ ÜZEBİLMİŞTİ

Beşiktaş’a karşı çıktığı 10 lig maçında kazanamayan Gençlerbirliği'nin ‘Şifo’ lakaplı hocası Mehmet Özdilek, 11. karşılaşmada galibiyetle tanıştı. Özdilek, teknik direktörlüğünde birisi Malatyaspor, 9’u da Medical Park Antalyaspor’un başında olmak üzere siyah beyazlı takıma karşı 10 lig maçında 3 puan sevinci yaşayamamıştı.

Beşiktaş’a karşı tek puanını, 0-0’lık sonuçla, 2004 yılında Malatyaspor’u çalıştırdığı dönemde alan ‘Şifo’ Mehmet, Antalya’yla kupada 'Kara Kartal’ı 1 kez üzmeyi başarmıştı. Ancak dün Özdilek’in 'Gençler'i, rakiplerine karşı üstün bir oyun sergileyerek sahadan 1-0 galip ayrıldı ve Beşiktaş’ın evlatları eski kulüplerinden 8. puanlarını çalmış oldu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları