Derbide galip biziz!

Beşiktaş, son yarım saati 10 kişi oynayan Galatasaray'a karşı 79'da Josef de Souza'nın ve 90+1'de Georges-Kevin N'Koudou'nun golleriyle kazandı.

Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş ve Galatasaray karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan 2021'in ilk derbisini Beşiktaş 2-0'lık skorla kazandı.

Maçın ilk 30 dakikasında isabetli şut olmazken 33. dakikada Marcao ile Galatasaray, 35. dakikada Cyle Larin ile Beşiktaş gole çok yaklaştı ancak ilk yarıda skor değişmedi.

58. dakikada Mbaye Diagne, Montero'ya yaptığı faul nedeniyle Cüneyt Çakır tarafından direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Beşiktaş, 79. dakikada Josef de Souza'nın ve 90+1. dakikada Georges-Kevin N'Koudou'nun golleriyle kazandı.

Beşiktaş, Galatasaray'ı konuk ettiği son 6 maçtan 5 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı ve son 4 karşılaşmayı gol yemeden kazandı. Sergen Yalçın, Süper Lig kariyerinde Fatih Terim'i ilk kez mağlup etti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş'ın puanı 38'e yükseldi ve liderlik koltuğunu korudu. Galatasaray ise 33 puanda kaldı.

Beşiktaş, 21 Ocak Perşembe günü 16.00'da Fatih Karagümrük'e konuk olacak. Galatasaray ise 20 Ocak Çarşamba 19.00'da Denizlispor ile evinde karşılaşacak.

SERGEN YALÇIN'DAN İLK 11'DE 7 DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 19. haftasındaki derbi maçta Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor maçına göre 7 farklı isimle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de görev verdiği Francisco Montero, Oğuzhan Özyakup, Vincent Aboubakar ve Rachid Ghezzal'i derbi maçta da oynattı. Yalçın, kupa mücadelesinde dinlendirdiği Domagoj Vida ile Valentin Rosier'i derbi mücadelesinde ilk 11'de sahaya sürdü. Çaykur Rizespor maçında sağ bekte forma giyen Necip Uysal, Galatasaray karşısında yedek soyunurken, bu oyuncunun yerine Rosier oynadı. Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de şans bulan Welinton, sarı kart cezası nedeniyle derbi karşılaşmasında görev alamadı. Welinton'un yokluğunda stoperde Vida forma giydi.

Hafta içi oynanan kupa maçında ilk 11'de şans bulan Utku Yuvakuran, Georges-Kevin N'Koudou, Fabrice N'Sakala, Dorukhan Toköz ve Bernard Mensah, derbi maçına yedek başladı. Siyah-beyazlı ekipte bu oyuncuların yerine Ersin Destanoğlu, Cyle Larin, Rıdvan Yılmaz, Atiba ve Josef de Souza ilk 11'de şans buldu.





N'KOUDOU DERBİNİN SKORUNU BELİRLEDİ

Galatasaray maçın son bölümünde skoru eşitlemek için riskler almaya başladı. Beşiktaş ise bu bölümde kontratak fırsatları buldu ve 90+1. dakikada Georges-Kevin N'Koudou'nun golüyle maçın skorunu belirledi.

Beşiktaş, 2021'in ilk derbisini Galatasaray'a karşı 2-0'lık skorla kazandı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları