Demirören'in yeni hediyesi (!)

Mali sıkıntılar yaşayan kulübümüze yeni bir şok! 2006 yılından bu yana devam eden davada Beşiktaşımız'ın yüklü bir borç ödemesi kararlaştırıldı...

Beşiktaş Kulübü'nün 2006 yılından bu yana devam Aktif Yatırım şirketi ile ilgili davası sonuçlandı. Siyah Beyazlı kulübün dava sonucunda Aktif Yatırım'a 6.095.874,40 Dolar ve bu bedelin 10 Kasım 2006 yani 6 yıllık faizini ödemesi kararlaştırıldı.

Konu ile ilgili Beşiktaş Kulübü şu açıklamayı yaptı:

"Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'den KAP'a özel durum açıklaması şöyledir:

Aktif Tanıtım'la (Aktif) Şirketimiz arasındaki davanın bugün yapılan karar duruşmasında, Şirketimiz aleyhine açılan davanın kısmen kabulüne, Davacı Aktif'in 6.095.874,40 USD tutarındaki müspet zararının dava tarihinden itibaren (10 Kasım 2006) 3095 sayılı kanunun 4.a maddesi uyarınca işleyecek faizi ile birlikte Davalı Şirketimizden tahsiline fazlaya ilişkin taleplerin reddine, Şirketimizin açtığı karşı davanın ve birleşen davanın Şirketimiz açısından reddine karar verilmiştir. Şirketimiz karara karşı temyiz yoluyla Yargıtay'a başvuru yapacaktır.

31.05.2012 tarihli mali tablolarımızda söz konusu davaya ilişkin toplam 11.228.933,93 USD karşılık ayrılmıştır."

BEŞİKTAŞ CEPHESİNDEN AÇIKLAMA
Yaşanan bu gelişme üzerine siyah beyazlı kulübün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Levent Erdoğan, şunları söyledi:

"6 yıldır süren dava sonuçlandı. Mahkemenin verdiği karara saygılıyız, ancak Yargıtay’a başvurup, temyiz hakkımızı kullanacağız. Şu an için 6.095.874,40 Dolar ve bu rakamın faizini ödememiz kararlaştırıldı. Faiz olarak ne kadar rakam çıkacağı, mahkemenin gerekçeli kararının ardından netleşecek."

Erdoğan ayrıca, son dönemde Aktif Tanıtım ile masaya oturup anlaşma zemini aradıklarını, ama bu anlaşmanın olmadığını da şu sözlerle açıkladı:

Biz, dava sonuçlanmadan Aktif Tanıtım şirketi ile anlaşmaya çalıştık. Hatta en son iki gün önce son bir teklifte bulunduk. Ancak davalı olduğumuz şirket, maddi taleplerini her görüşmemizde artırdı. Son olarak 4 milyon Dolar teklif edip karşılıklı anlaşma isteğinde bulunmuştuk ama bu durum gerçekleşmedi."

Öte yandan Beşiktaş kulübünün Yıldırım Demirören başkanlığındaki son yönetim kurulunda genel sekreter olarak görev yapan Fahrettin Curoğlu da Aktif Tanıtım şirketi ile kendi dönemlerinde anlaşmak için masaya oturduklarını, ama o dönemde de anlaşma sağlayamadıklarını açıkladı.

Curoğlu, "Bizim yönetim kurulumuz döneminde de Aktif Tanıtım ile anlaşma zemini aradık. Son olarak 2.5 milyon Dolar ve belli bir süreliğine bu şirkete kulübün reklam pazarlama haklarını vermeyi teklif edip, anlaşma sağlamaya çalıştık. Ancak Aktif Tanıtım şirketi, istediği rakamı yapılan her görüşmede artırdığı için mahkeme kararı öncesi bir mutabakata varamamıştık. Kulübün eski ikinci başkanlarından Murat Aksu da bu şirketle olan tanışıklığı nedeniyle görüşmelerimize dahil olmuş, ancak Aksu'nun yardım çabaları da sonuçsuz kalmıştı" dedi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları