Çek'ler kazandı, Sivok korkuttu!

Beşiktaşlı Tomas Sivok'un da formasını giydiği Çek Cumhuriyeti, Ermenistan'ı net bir skorla geçti. Maçta sakatlanan Sivok korkuttu...

2014 Dünya Kupası Elemeleri B grubu 6. maçında Ermenistan, Çek Cumhuriyetini konuk etti.

Republican Stadı'nda oynanan, Cristian Balaj'ın düdük çaldığı karşılaşmada 3 puana uzanan taraf 3-0'lık skor ile Çek Cumhuriyeti oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 47. ve 81. dakikalarda Matej Vydra ve 90. dakikada Daniel Kolar kaydetti.

Karşılaşmaya son derece tutuk başlayan iki ekip de, organize olmakta sıkıntı çekince, pozisyon açısından zayıf bir 45 dakika oynandı. İlk yarıda gol sesi çıkmayınca her iki takım da soyunma odasına 0-0'lık skor ile gitti.

Dünya Kupası'na katılma şansını devam ettirmek adına mutlak galip gelmesi gereken Çekler ikinci yarıya hızlı başladı. İkinci yarının hemen başında Matej Vydra'nın ayağından gelen gol ile konuk ekip 1-0 öne geçti. Gelen bu golün ardından oyunda ağırlığını hissettiren Çek Cumhuriyeti, 81. dakikada Vydra'nın kendisinin ve takımının adına attığı ikinci gol ile rahat bir nefes aldı. Perdeyi kapatan isim ise Daniel Kolar oldu, 90. dakikada sahneye çıkan oyuncu attığı gol ile maçın skorunu tayin etti, 3-0.

SİVOK KORKUTTU

Karşılaşmanın 43. dakikasında korner pozisyonunda çıktığı hava topunda geçici bir sakatlık yaşayan Tomas Sivok, Michal Bilek tarafından riske edilmedi ve oyundan alındı. Beşiktaş'ın başarılı savunma oyuncusunun yerine Marek Suchy oyuna dahil oldu.

ARAS DA OYNADI

Ermenistan forması giyen Türkiye doğumlu Aras Özbiliz, dakikalar 50'yi gösterdiğinde Edgar Manucharyan'ın yerine oyuna dahil oldu.

Alınan bu sonucun ardından Çek Cumhuriyeti puanını 8'e çıkartırken, ev sahibi Ermenistan 3 puanda kaldı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları