'Çarşı'yı isteriz'

St Pauli taraftarları düzenlenen ankette 'Çarşı'yı isteriz' deyince Beşiktaş ile hazırlık maçı oynama düşüncesi ortaya çıktı ve gerçekleşti.

Beşiktaş, 2013-14 sezonunun hazırlıklarına 25 Haziran’da start verecek. Kartal, 30 Haziran’da İstanbul’dan ayrılarak Almanya’nın Scharmutzelsee bölgesinde kampa girecek. Siyah-Beyazlılar, Almanya’daki ilk hazırlık maçını 12 Temmuz’da Saint Pauli ile oynayacak.

Ama bu maçın diğerlerinden farklı bir durumu var. Alman ekibi, maçı Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı’dan dolayı istedi.

ONLARIN BİR DURUŞU VAR

Saint Pauli, Almanya’nın en aykırı taraftar gruplarından birine sahip. İşte bu taraftarlar, takımlarının resmi internet sitesinde yer alan “Sezon açılış maçını kiminle oynalım” sorusuna tek bir yanıt verdi: Beşiktaş...

Başta hiçbir St. Pauli yöneticisi bu durumu anlamadı. Ama taraftarlar forumlarda, “Beşiktaş’ın Çarşı grubu bizim gibi. Onlarda yaşanan kötü olaylara karşı dik duran bir grup. Tek istediğimiz maçın onlarla alınması. Çarşı ile biz kardeş olabiliriz” yorumlarıyla maçı Çarşı için istediklerini gösterdi.

İKİSİ DE SEMTTE KURULDU

Bunun üzerine harekete geçen Alman yöneticiler, Beşiktaş ile görüştü ve sezonun açılış maçını oynama kararı aldı. St. Pauli ile Beşiktaş 12 Temmuz’da Millerntor-Stadion’da saat 19.30’da karşılaşacak. Pauli ve Siyah-Beyazlı taraftarın birçok özelliği birbirine benziyor. İki kulüp de semtte kuruldu. Almanlar, politik tavırları ile farklı bir duruş sergiliyor. Beşiktaş’ın ‘Çarşı Grubu’ da ‘Gezi’ eylemlerinin sembollerinden oldu.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN PLAY TUŞUNA BASIN






Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları