"Böyle maça 4 gol lüks"

Bugün gazetesi yazarlarından Cüneyt Tanman, Beşiktaş ve Sarıyer arasında oynanan maçı değerlendirdi:

Bugün gazetesi yazarlarından Cüneyt Tanman, Beşiktaş ve Sarıyer arasında oynanan maçı değerlendirdi. Bizimle aynı maçı izlediğinden emin olmadığımız Tanman'ın bir garip yazısını sizlerle paylaşmak istedik...

"Devre arası transferlerin oynaması ve onları izleyebilme imkanı, Sarıyer maçını daha anlamlı kıldı. Transferlerin fizik olarak hazır olmamaları, yedek oynamaları ve toplama takım görüntüsünün performanslarını olumsuz etkilemesi doğal. Boş bir stat, kötü bir atmosfer de çok önemli diğer dezavantajdı. Rakiple büyük kalite farkı, maçın kazanılmasında önemli faktördü. Kalite deyince Sosa’dan bahsedilmeli. Sakatlık riski olan Sosa’nın böyle bir maçta oynaması sürprizdi. Çıkana kadar en hazır görünen, hücumda biraz olsun göze hoş gelen işler yapan tek oyuncuydu. Kalite alanında Gökhan ve Demba Ba’yı da saymak gerek.

Tolgay maceralı bir transfer oldu belki ama ne kadar gerekliydi? Bence değildi. Hele Atiba-Veli alternatifi için alındıysa hayal kırıklığı olur. O bölgede oynamaz. Tolgay’ın özelliklerine baktığımızda oynayabileceği mevki Sosa ve Oğuzhan’ın bölgesidir. Şu görüntüsüyle 3’üncü tercih olur. Ne ikili mücadeleye girdi, ne top kazandı, ne de gol dışında başka pozitif hareketi oldu.

Sağ bek için alınan Opare etkili gözükmedi belki ama onun faydalı olabilmek için önemli özellikleri var. Çok hızlı. Tekniği de yeterince iyi. Beşiktaş’ın sistemine adapte edilebilirse faydalı olacaktır.

Miloseviç’in geldiğinden beri önemli özelliğini izlemedik. Dünkü görüntüde Atınç, Miloseviç’ten çok daha öndeydi.

İsmail ve Uğur yedek kalmaktan mutlu gibi. İlk 11 için hiç çabaları yok. Gol atmasına rağmen Furkan için Beşiktaş forması henüz çok lüks gözüktü.

Son 15 dakikası hariç tatsız tuzsuz, heyecansız maçta 4 gol çıkması oldukça lüks kaçtı."

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları