Bilic'ten onay çıktı

Beşiktaşlı yöneticiler, Hırvat teknik adamla görüşerek alternatif olarak hangi oyuncuyu istediğini sordu. Bilic,alternatif ismi verdi.

Benfica’dan gelen olumsuz yanıt nedeniyle Maxi Pereira transferini gerçekleştirme umudu büyük ölçüde tükenen Beşiktaş Yönetimi, Teknik Direktör Slaven Bilic’le görüşerek sağ bek bölgesine alternatif olarak düşündüğü oyuncuyu sordu. Hırvat hocanın, İsveç Ligi’nde Helsinborg forması giyen Emil Krafth için yöneticilere olumlu yönde görüş bildirdiği ortaya çıktı.

Siyah-beyazlılar, Bilic’in onayı ardından 20 yaşındaki Krafth’ı transfer listesinin ilk sıralarına aldı. Transferde yönetim kurulu ve İzleme Komitesi’nin önerdiği hiçbir ismi veto etmeyen, fakat bir sıralama yapan Bilic’in, Krafth için “Yetenekli ama çok genç bir oyuncu. Süper Lig’e alışması zaman alabilir. İlk dönemlerinde Serdar Kurtuluş’un alternatifi olur. Fakat takımla birlikte kamp yaparsa gelecek sezon çok farklı bir performans sergileyebilir. Sağ bek konusunda benim önceliğim tecrübesi nedeniyle Maxi Pereira. Ancak olmuyorsa listedeki diğer isimler de bize yararlı olur. Sadece Krafth değil, Linnes de transfer edilebilirse bize önemli katkılar sağlar” ifadelerini kullandığı belirlendi.

Bu arada siyah-beyazlı yönetimin, Krafth ve Linnes’in yanı sıra Elfsborg’da oynayan Larsson ile Sporting Lizbon forması giyen Cedric Soares’i de listede tuttuğu öğrenildi. Beşiktaş’ın, maliyeti yüksek olan Soares’i satın alma opsiyonlu olarak kiralayabileceği ileri sürüldü.

78 maç

Emil Krafth, Helsinborg formasını 78 resmi maçta giydi. İsveçli sağ bek rakip fileleri 2 kez havalandırırken, 2 kez de gol pası verdi. Emil Krafth’ın, Helsinborg’la 2016’ya kadar sözleşmesi bulunuyor. 1.81 boyunda olan 20 yaşındaki genç oyuncu hücuma verdiği destekle de tanınıyor.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları