Beşiktaşlılar yaktı!

Beşiktaş, kendi bünyesinden yetişen teknik adamların çalıştırdığı takımlara karşı bu sezon puan kaybetmeye devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük yara alan Beşiktaş, kendi bünyesinden yetişen teknik adamların çalıştırdığı takımlara karşı bu sezon puan kaybetmeye devam etti.

Bu sezon, Beşiktaş'ta futbolcu olarak efsaneleşen isimlerden Samet Aybaba yönetimindeki Medical Park Antalyaspor, Rıza Çalımbay yönetimindeki Çaykur Rizespor ve Mehmet Özdilek yönetimindeki Gençlerbirliği ile 4 maç yapan siyah-beyazlılar hiç galip gelemezken, 2 yenilgi ile 2 beraberlik alıp, 10 puan yitirdi Samet Aybaba'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Medical Park Antalyaspor ile ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı maçı 2-0 kaybeden siyah-beyazlı takım, İstanbul'daki mücadelede de beraberliği bozamadı ve eski hocasına karşı toplam 5 puan kaybetti.

Rıza Çalımbay'a 2 puan kaptırdı

Beşiktaş'a çelme takan bir diğer isim ise "Kara Kartal"ın efsaneleri arasına adını yazdırmış ve kaptanlık pazubandını uzun yıllar kolunda taşımış "Atom Karınca" lakaplı Rıza Çalımbay oldu.

Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında, formasını başarıyla terlettiği ve hocalığını yaptığı eski takımına Atatürk Olimpiyat Stadı'nda rakip olmuş, kritik karşılaşma 0-0 eşitlikle tamamlanmıştı. Teknik direktör Slaven Bilic ve öğrencileri, Çaykur Rizespor'daki görevinden daha sonra ayrılan Rıza Çalımbay'a da 2 hayati puan bıraktı.

Mehmet Özdilek puansız gönderdi

Siyah-beyazlı formayı 14 yıl sırtında taşıyan ve "Şifo" lakabıyla anılan efsanevi eski orta saha oyuncusu Mehmet Özdilek, Gençlerbirliği Teknik Direktörü olarak başkentte ağırladığı Beşiktaş'ı puansız gönderdi.

Ligin 17. haftasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan maçta Mehmet Özdilek, takımı Gençlerbirliği'yle Beşiktaş'a 1-0 üstünlük kurup, yıllarını verdiği eski takımına önemli bir darbe vurdu.

Bu sezon Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek ve Samet Aybaba idaresindeki ekiplere toplam 10 puan kaybeden Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında ise bir diğer eski oyuncusu ve teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın başında bulunduğu Eskişehirspor'u ağırlayacak.

Ligin ilk yarısında Eskişehir'de oynanan maçı Beşiktaş, sonradan oyuna giren Ömer Şişmanoğlu'nun 70. dakikada attığı golle 1-0 kazanmış ve 2 haftalık galibiyet hasretine son vermişti.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları