"Beşiktaş'ın tarihi zaferi"

"Feyenoord kötü ama sakın kimse bu galibiyeti küçümsemeye kalkmasın. Türk takımları tarih boyunca 1 tane Hollanda takımını eleyemedi."

Beşiktaşlılığı ile bilinen ünlü futbol yorumcusu ve spikeri Güntekin Onay, takımımızın Hollanda'da elde ettiği büyük zaferi Vatan gazetesi için yazdı.

İşte Onay'ın satırları; 

"Buradan başlayalım. Feyenoord kötü ama sakın kimse bu galibiyeti küçümsemeye kalkmasın. Türk takımları tarih boyunca 1 tane Hollanda takımını eleyemedi.

Bilic'in hakkını verelim. Bu takıma oyun disiplini ve takım savunmasını çok iyi öğretti. Dün gece Rotterdam'da 50 bin kişi önünde 77. dakikadaki bir korner dışında tek pozisyon verilmez mi? Vermediler. Bravo Beşiktaş'a! 90+5'teki gol de penaltıdan.

Olgun ve organize bir takım vardı sahada. Herkes görevini çok iyi yaptı. Aksayan yoktu. Ancak Atiba kelimenin tam anlamıyla bir harikaydı. Kusursuzdu demek bile abartılı olmaz.

Pedro ve Ersan çok soğukkanlıydılar. Necip, çok güçlüydü ve iyi bir maç çıkarttı. Kerim çok yol katetmiş. Oynaya oynaya deneyim ile güven kazanacak ve daha iyi olacak. Fizik gücü yetersiz ve topla çok oynuyor ama zaman Kerim'in en iyi dostu.

Mustafa, golü bir kenara bırakırsak çok faydalı oynadı, çok çalıştı. Yıllar sonra umuyoruz ki beklenen patlamayı nihayet yapacaktır. Veli'nin katılması, Oğuzhan'ın kıpırdaması, Demba Ba'nın hazır olması Beşiktaş'ı güçlendirecektir. Dünkü skor harika. En azından Avrupa Ligi garanti gibi.

ALDANMA, İŞİNE BAK

Ama yine de lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar ligi iddiası için 3-4 takviye şart. Şayet 'Bu takım yeterli, transfer yapmayalım' denilirse büyük bir yanılgı olur. 2 yeni transferi bile oynatmaya gerek kalmadan Beşiktaş deplasmanda kazandı.

Takım savunması iyi, skor harika. Tur için fazlasıyla yeter. Ancak siyah-beyazlıların hücumda pozisyon üretemediği gerçeğini de görmek lazım. İlk gol kornerden geldi, 2. Mathijsen'in pas hatası ve Boulahruz'un kendi kalesine attığıyla.

Feyenoord’un sadece adı vardı

Feyenoord'un saygın bir adı, büyük bir mazisi, harika bir stadı ve çok iyi taraftarı var. Ancak takımın oyuncu kalitesi düşük ise tüm bunlar hiçbir işe yaramıyor. Kadrosundaki en önemli 4 oyuncunun ayrılmış olması zaten genç olan takımın belini bükmüş durumda.

Dün de yazdım; Beşiktaş, tüm zaaflarına ve eksiklerine rağmen Feyenoord'u eler diye.

Feyenoord, Indi, Janmaat, Pelle ve De Vrij'in gitmesi ile beklentilerin de ötesinde güç kaybetmiş. Beşiktaş'ın disiplinli takım savunması ve baskısı karşısında bırakın pozisyonu, etkili bir atak bile yapamadılar.

Futbolda her şey var. Ancak dünkü Feyenoord'u gördükten sonra Beşiktaş tur kapısını açıp içeri adım bile attı diyebiliriz. Tebrikler Karakartal'a."

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları