Başkandan Nene açıklaması

Başkanımız Fikret Orman, ''O konu artık kapandı. Artık Quaresma bizim oyuncumuz değil. Allah yolunu açık etsin'' dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Gloria Golf Otel'de düzenlenen 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'ne katılan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beşiktaş'ın sadece sahada mücadele eden, ''pırıl pırıl'' futbolcuları olan bir takım olduğunu belirten Orman, hiçbir kulübün ve kişinin hakkını yemeden mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi. Hakem hataları olduğunu, ancak bunların ''iyi niyetli'' olduğunu düşündüklerini dile getiren Orman, ikinci yarıya da umutla baktıklarını kaydetti.

Orman, bir gazetecinin Beşiktaş ile yollarını ayıran Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma'yı hatırlatması üzerine, ''O konu artık kapandı. Artık Quaresma bizim oyuncumuz değil. Allah yolunu açık etsin'' dedi.

Transfer çalışmaları için bütçeden ne kadar pay ayrıldığına ilişkin soruya Fikret Orman, takım içinde ilk günden bu yana ücret adaleti oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Bazı oyuncularla yollarını ayırdıklarını hatırlatan Orman, bu ayrılıkların temelinde yatanın da ücret skalası olduğunu vurguladı.

Buna uyacak oyunculara baktıklarını anlatan Fikret Orman, bazı eksikleri de tamamlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Orman, ''Ama şart da değil. Transfer yapmak için takımın düzenini bozmam. Bozmayacağız. Böyle bir prensip kararımız var. Bu, böyle bir günde bitecek iş değil'' diye konuştu.

Nene'nin de ilgilendikleri oyunculardan biri olduğunu ifade eden Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye, Katar öncesi bir nokta değil. Bizim ülkemizi ve ülkemizde oynanan sporu Katar ile mukayese etmeye kalktıkları zaman biraz tepkili olurum. Bizim şartlarımız belli, ülkemizin şartları belli. Biz hem ülkemizin dövizini hem kulübümüzün kaynaklarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Olursa bizim şartlarımızla olur, olmazsa olmaz.''

Orman, bir gazetecinin, ''Ligin ortalamasına bakılırsa şampiyonluk için nasıl bir ortalama yeterli olur-'' sorusuna da, 70 puanın şampiyonluk için yeterli olacağını düşündüğünü kaydetti. Orman, ''Beşiktaş 2013'te özlediği stada kavuşacak mı-'' sorusunu da ''İnşallah. Uğraş gösterdiğimiz konulardan bir tanesi'' diye yanıtladı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları