Aybaba Almanya'dan iki ismi defterine yazdı

Teknik direktörümüz Samet Aybaba'nın Bundesliga'da forma giyen iki futbolcuyu yakından takip ettiği öğrenildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Geçtiğimiz hafta sonunda, tedavisini Almanya'da sürdüren İsmail Köybaşı'yı ziyarete giden Aybaba, burada Stuttgart-Werder Bremen maçını izledi.

Yakından takip ediyor

Tecrübeli teknik adam, deplasmanda 4-1 galip gelen Werder Bremen'in iki golünü atan Mehmet Ekici ile takımdaki diğer gurbetçi oyuncularla ilgili bol bol not tuttu.

Sezon sonu görüşeceğiz

Karşılaşmanın ardından iki takımda da forma giyen gurbetçi oyuncularla bir araya gelen Samet Aybaba; devre arasında Trabzonspor'a gitmesi gündeme gelen Mehmet Ekici'nin yanı sıra aynı takımın genç oyuncuları Levent ve Özkan, Stuttgart'tan Serdar Taşçı ve Tunay Torun'la maç sonrasında bir görüşme yaptı. Aybaba, özellikle Mehmet Ekici ve Tunay Torun'dan Türkiye'de oynayıp oynamamak istemeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Tecrübeli hoca, "İkinizi de başırınızdan dolayı kutlarım. Beşiktaş olarak bizim de gençlere verdiğimiz önemi biliyorsunuz. Her ikinizi de Beşiktaş forması altında görmek bizleri mutlu eder. Şu anda sadece forma giydiğiniz takımlarınız için ter dökün. Sezon sonunda yeniden bir araya gelir, detaylı konuşuruz" ifadesini kullandı.

Haftanın yıldızı

WELT am Sonntag gazetesi, geçen hafta sonunda Stuttgart'a 2 gol atan Mehmet Ekici'yi, Bundesliga'da haftanın oyuncusu seçti. Gazete "Haftanın en iyi üçlüsü" bölümünde ilk sırada Werder Bremen'de oynayan Türk Milli Takımı futbolcusu Mehmet'i gösterirken, Bild gazetesi de Mehmet'in ligde ilk kez bir maçta iki gol birden attığını hatırlatarak, Mehmet'i "Günün onbirine" seçti. Mehmet, bu sezon toplam 6 maçta forma giydi, 3'ünde ilk 11'de başladı.

Gençlere özel ilgi

Samet Aybaba, takımdaki genç oyuncularla özel olarak ilgileniyor. Tecrübeli çalıştırıcı, G.Antep maçında orta sahada şans vermeyi düşündüğü isimlerden Veli ile Necip arasında kararsız kaldı. Necip'in çalışmalarını takımdan ayrı sürdürmesi nedeniyle Veli'nin ilk 11 şansı artarken, Aybaba'nın bu oyuncuya özel antrenman yaptırdığı öğrenildi.



Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları