Ali Ece: "Beşiktaş'ın Ba'sı var"

Akşam Gazetesi yazarlarından Ali Ece, Sivasspor'u 3-2 mağlup ettiğimiz mücadelenin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Akşam Gazetesi yazarlarından Ali Ece, Sivasspor'u 3-2 mağlup ettiğimiz mücadelenin ardından değerlendirmelerde bulundu.

İşte Ali Ece'nin o yazısı;

İlk 11’inde Sosa ve Oğuzhan gibi kadrodaki en kreatif 2 oyuncusu birden olmamasına rağmenBeşiktaş, ilk 45’te topa da daha çok sahip oldu, tempoyu dikte edip akın sürekliliğini de kurdu.Fakat yine ilk yarıda olmayacak goller kaçırdı Beşiktaş.
Tamam, Ertuğrul, kendi yaş grubun en iyi 3 yerli kalecisinden birisi. Ancak Beşiktaş’ta gol pozisyonuna giren oyuncular, DembaBa’nınkiler kadar süper olmasa da daha düzgün son vuruşlar yapmalılar. Biliç’in yardımcılarından Jurceviç, Avusturya Ligi’nin şimdikine göre çok daha zorlu ve kaliteli olduğu yıllarda gol kralı olmayı başarmış iyi bir santrfordu.

Keşke dün geceden önceki son (Soma Kupası dâhil) 11 karşılaşmada maç başına maksimum 1 gol atabilen Beşiktaşlı oyuncuları son vuruşlarda çalıştırsa! Eğer Biliç “Olmaz, Jurceviç bana başka türlü lazım” diyorsa o zaman birkaç yıl önce Tottenham’da Les Ferdinand’ın yaptığı fark yaratan katkıyıyaratacak“özel son vuruş antrenörü” teknik heyete eklense keşke!Beşiktaş böyle oynadıkça maçları çok daha önceden koparır, 3 kulvardamücadele ederken daha az yıpranır!

38’de Serdar’ın büyük hatası sonrası Sivas’ın kazandığı ilkkornerde Beşiktaş olmayacak bir gol yedi. Motta ile Tolga’nın pozisyon al(ama)ma hataları bir yana, geçen yılın asist kralı Cicinho’nun bu sezonki 5. ama en kolay asistini yapması diğer yana! Kaleci Tolga’nın özel hayatında yaşadığı sıkıntı her düzgün olmaya çalışan insan gibi beni de üzüyor. Keşke kafayı toplayıp asıl potansiyelini performansa dönüştürecek konsantrasyona tekrar ulaşana kadar dinlendirilse, bu süreçte Sambade’yle gelişen Cenk’e şans verilse!

Bu arada geçen haftalarda “Hakemler, Beşiktaş lehine hata yapmayın, istemez!” derken “Beşiktaş aleyhine yapın!” demedik. Tam tersine lehte ya da aleyhte bir maçta da olsa hata yapmayın bir zahmet! Başka mesleklerde bu kadar hata yapan kimse, görevine devam edemez. Sahada bu kadar çok hakem varken hiçbirinin 08:38’deki elle müdahaleyi görmeyip penaltıyı atlamaları tolere edilebilecek bir hata değil! Ayrıca Cicinho bir elle kesti, bir başka pozisyonda sarı kart gördü, 63’te Olcay’a arkadan çelme taktı ama sarı kartı Motta gördü!Sonra da Sivas’ın 2. golünden önce usta işi bir kornerle takımına katkı sağladı.

Ba’nın iki golü de usta işi. 2. golünden önce top istem dışı olarak eline mi değdi, tam göremedim. Ama zaten sahada hakem üniforması giymiş olanlar, maç boyu Cicinho örneğinde olduğu gibi hentbol ve futbol kurallarını birbirine karıştırdılar.
DembaBa demişken evinizde, işyerinizde örümcek ağı varsa bir top alıp Ba’yı çağırın, gerisi kolay! Gerekirse 3. golde yaptığı sanat eseriasistteki gibi Olcay’a örümcek ağlarını temizlettirir…

Son olarak Hababam’da Mahmut hoca “Okul illa 4 duvar arası değildir” derdi. Ben de “Beşiktaş’ın evi İstanbul’un İnönü hariç herhangi bir yeri değil, taraftarın gelip desteğini hissettirebildiği her yerdir” demek istiyorum. Ankara’nın Beşiktaş’ına bak, için ısınsın!

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları