66 yıllık tarihte sona doğru..

Kalemiz İnönü Stadı'nın 66 yıllık serüveni Beşiktaş'ımız ile Gençlerbirliği arasında oynanacak maçla sona erecek.

27 Kasım 1947'de Beşiktaş'ımıza ve Türk futboluna 66 yıl hizmet edecek olan İnönü Stadı kapılarını futbola açmıştı. Beşiktaş ile İsveç'in AIK Stockholm takımları arasında oynanan karşılaşma ile başlayan serüven, 11 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.

Siyah Beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'nın ilk golünü attığı İnönü Stadı, 11 Mayıs Cumartesi günü Beşiktaş'ın Gençlerbirliği ile yapacağı karşılaşma ile kapılarını futbola kapatacak. Haziran ayında yıkımına başlanarak yeniden yapılması planlanan İnönü Stadı'nın son maçı için tüm biletler tükendi. Ayrıca Gençlerbirliği Kulübü'ne ayrılan tribünlerde Ankara ekibinin onayı ile Beşiktaş taraftarına verilirken, yarın 32 bin 125 kapasiteli İnönü Stadı, tamamen Siyah Beyaz olacak. Karşılaşmayı izlemek için Beşiktaş formasını geçmiş yıllarda giymiş isimlerin yanı sıra, eski yönetim kurulu üyelerinin de İnönü Stadı'nda hazır bulunmaları bekleniyor.

SEBA SAĞLIK SORUNLARI SEBEBİYLE MAÇA GİDEMEYECEK

27 Kasım 1947'de oynanan Beşiktaş- AIK Stockholm maçında stattaki ilk golü atan onursal başkan Seba, yarın sağlık sorunları sebebiyle stada gelemeyecek. Süleyman Seba maça gelebilecek durumda olsaydı, maçın ardından stattaki son golü resmi olmasa da yine kendisi atacaktı. Ancak şimdi son golü kimin atacağı merakla bekleniyor.

BEŞİKTAŞ'IN YENİ SEZONDA MAÇLARINI NEREDE OYNAYACAĞI NETLEŞMEDİ

Haziran ayında yeni açık tribününün yıkımı ile başlanacak stat inşaatının yaklaşık 1.5 yıl sürmesi bekleniyor. Siyah Beyazlı takımın bu sürede maçların nerede oynayacağı netlik kazanmadı. Bir süre önce UEFA'ya gönderilen yazıda yeni sezon için Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ismini veren Beşiktaş, eğer farklı alternatiflerden sonuç alamaz ise maçlarını yeni stadı yapılana kadar Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN PLAY'E TIKLAYIN..



Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları