"10 takımım olsa..."

Sabah'taki haftalık değerlendirmelerinde Rıdvan Dilmen ve Metin Tekin ikilisi, Beşiktaş'ın gündemini meşgul eden konular üzerine görüşlerini aktardı.

Rıdvan Dilmen ve Metin Tekin, Beşiktaş'ın gündemini yakından ilgilendiren konuları Sabah için yorumladı. Siyah beyazlı takımın son durumunu masaya yatıran ikili çarpıcı tespitlerde bulundu.

OLİMPİYAT STADI İDEAL

-Beşiktaş Kasımpaşa'da ve Olimpiyat'ta mutlu olamadı. Fikret Orman "İkinci yarıda nerede oynayacağımız belli değil" dedi. Bu stat olayı Beşiktaş'ın son haftalarda yaşadığı başarısızlıkta önemli bir etken mi?

"Mutlaka çok etkilidir. İçerde oynadığı maçların neredeyse yarısına yakınında cezalıydı. Bu dönemde ciddi kayıplar da yaşandı. Beşiktaş'ın taraftarı ciddi bir güç. Şu anda iki stattan birinde oynamaya devam edecekler gibi görünüyor. Ama yine ilk yarıdaki gibi derbilerin Olimpiyat'ta oynanacağını düşünüyorum. Beşiktaş taraftarı Olimpiyat Stadı'nı sevdi, Mart ayında havaların düzelmeye başlayacağını da düşününce Olimpiyat Stadı olabilir diye düşünüyorum."

TFF KAOS YARATIYOR

-TFF Kasımpaşa-Beşiktaş maçının kararını vermedi. Süreç uzadıkça ortam daha çok gerilmiyor mu?

"Ben daha ilk gün şu cümleyi kullandım: "Hiç uzatmayın ne karar verecekseniz hemen verin." Bu bulmaca değil. Ya onaylayacaklar ya da tekrar kararı verecekler. Ortası yok. İşi uzatmak deformasyonlara ve karşılıklı atışmalara sebep oldu. Yıldırım Demirören'e de konukken aynı şeyi söylemiştim. Raporlar, itirazlar gelmiştir. Aradan günler geçti hala karar verilmedi. Bu durumun kaos yarattığı bir gerçek."

HER TAKIMA ALIRIM

-Geçen sene gündemde Quaresma vardı. Bu sene de Fernandes Beşiktaş'ın gündemini meşgul ediyor. Fernandes gitmeli mi kalmalı mı?

"Fernandes benim en beğendiğim yabancı oyuncu. Bildiğim kadarıyla arkadaş ilişkileri de kötü değil. Ancak bu yılki performansı gelecekle ilgili Beşiktaş yönetimini düşündürüyor haklı olarak. Kolay bir karar değil. Ama ben Fernandes'in gerekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. 10 takımım olsa onuna da transfer edeceğim bir isim. Tabi yaşanan olaylardan etkilenmemesi mümkün değil. Beşiktaş yönetimi sağlıklı düşünüp kararını verecektir."

GENÇ OYUNCULARIN KAFASI KARIŞIYOR

-Bu sezon transferde devre arasının gözde ismi Tarık Çamdal. Eski bir milli oyuncu olarak Tarık'ı nasıl buluyorsunuz?

"Geleceği ve yetenekli bir oyuncu. Bunlar genç futbolcular, kafaları karışıyor olan sonunda Tarık'a oluyor. Kulübü kadro dışı bırakıyor. Bu oyuncuların kazanılması, ara vermemesi lazım."

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları