FIFA'nın yeni başkanı belli oldu!

FIFA'nın yeni başkanı Zürih'te bulunan merkez binada yapılan seçim sonrası belli oldu.

Zürih'te bulunan merkez binada yapılan seçim sonrası FIFA'nın yeni başkanı Gianni Infantino oldu.

207 ülkenin yaptığı oylamanın ikinci turunda salt çoğunluk olan 104 oyun üzerine çıkan Infantino 2016-2019 yılları arasında FIFA Başkanlık görevini yürütecek.

207 ülkenin katıldığı seçimde 3'te 2 çoğunluğun arandığı ilk tur oylamasında 88 oy alan Infantino'yu 85 oyla Şeyh Salman takip etmişti. Prens Ali'nin 27 oy aldığı ilk turda Champagne'nin oyu 7'de kaldı.

Salt çoğunluğun arandığı ikinci turda ise 207 ülkenin 115'inden oy alan Infantino başkanlık seçimini kazandı. İkinci turda Şeyh Salman'ın oy sayısı 88'e ulaşırken Prens Ali 4 oy alırken Champagne bu turda oy alamadı.

"FIFA'NIN BOZULAN İMAJINI DÜZELTECEĞİZ"

Başkan seçilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Infantino; "Değerli dostlarım... Şu anda duygularımı dile getirmekte zorlanıyorum. Çıktığım bu serüvende binlerce insan tanıdım. FIFA'nın imajını yeniden oluşturacağız. Yaptığımız çalışmalarla herkes FIFA'yla yeniden gurur duyacak. Ben hepinizin başkanı olmak istiyorum. 209 ülkenin başkanı olmak istiyorum. Yeniden saygıdeğer FIFA'yı oluşturacağız. Artık futbola geri dönme vaktidir. "Gecemizi gündüzümüze katıp kendimizi yenileyeceğiz ve bu olağanüstü oyuna yeniden konsantre olacağız. Herkese teşekkürler" diye konuştu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları