İki yıl daha sözleşmesi bulunduğu Gaziantepspor’un bu transferde kendisine gösterdiği anlayışa teşekkür eden İbrahim şunları söyledi: “Kulübüm Beşiktaş ile anlaşınca ben de hemen imzayı attım. Hâlâ Fenerbahçeli olduğum söylenip, duruyor. Bu olaya son kez değinmek istiyorum; Profesyonel bir futbolcunun takım tutması söz konusu olamaz. Ben o dönem sadece Fenerbahçe ile görüştüğümü söyledim. Ağzımdan öyle bir söz çıkmadı. Ben, beni daha çok isteyen Beşiktaş’a geldim.”
“Bu formayı uzun yıllar giymek istiyorum. Transfer olmakla, imzayı atmakla hiç bir şey bitmiyor. Kamuoyunda hep aynı düşünce hakim; İstanbul’a gelince bazıları başarılı oluyor, bazıları silinip gidiyor. Bu konudaki fikrim çok net; İstanbul beni korkutmuyor. Herkes kendinden sorumlu. Ben başarı için Beşiktaş’tayım. Taraftarımızın da desteğiyle hedefime koşacağım. Geçmiş geride kaldı, artık hayatımda yepyeni bir sayfa açıldı. O sayfaları güzelliklerle dolduracağım.”
“Kesinlikle maddi konuları düşünmedim. Düşünseydim, şu an Shakthar Donetsk’in futbolcusu olurdum. Ancak ben, kendi ülkemin, kendi ligimin bir devinde forma giyerek başarılı olmayı tercih ettim. Öncelikle İnönü Stadı’nı dolduran o çok ateşli Beşiktaş taraftarına ve yeni ekibime, kendimi kabul ettirmek zorundayım. Elbette başka hedeflerim de var, ama öncelikle bunu halletmeliyim. Kesinlikle doğru karar verdiğime inanıyorum. Başarılı olacağım ve kendimi ispatlayacağım.”