Ertürk nasıl Beşiktaşlı oldu?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, 1965-66 ve 1966-67 sezonlarında Beşiktaş'ın üst üste şampiyon olması sonrası siyah-beyazlı takım taraftarı olmaya başladığını söyledi.

Ertürk, Beşiktaş Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin ocak sayısında yer alan röportajında, 1965-66 ve 1966-67 sezonlarında siyah-beyazlı futbol takımının üst üste şampiyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''O zaman televizyon yoktu, ama radyoda ve gazetelerde Beşiktaş'ın çokça yer bulduğu dönemdi. Gazeteler öğleden sonra Malatya'ya gelirdi. Ben gazeteleri spor sayfasından başlayarak okumaya Beşiktaş sayesinde alıştım. Muhtemelen o şampiyonluk atmosferinin etkisiyle Beşiktaşlı oldum. Ama bu başarılı dönemin ardından Beşiktaş'ın kötü bir dönemi başladı. Şampiyonluk havasını görmesem ve o atmosferden etkilenmesem belki benim de futbolla hiçbir ilişkim olmayacaktı'' dedi.

Kendisinin biraz ''iyi gün'' taraftarı olduğunu kaydeden Ahmet Ertürk, şunları söyledi:

''Nankörlük olarak anlaşılmasın. Şöyle açıklayayım, Beşiktaş'ın kötü yönetildiği ve bunun futbol sonuçlarına yansıdığı dönemler, benim Beşiktaş'tan soğuduğum yıllar oluyordu. Maç sonuçlarının bana acı verdiği dönemlerde kendimi bilinçli olarak Beşiktaş'tan uzak tuttum. Sonuçta taraftarlığın acı çekmek olmadığını, tam tersine coşku, sevinç duygularının yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş'ın özkaynak düzenine dönerek tekrar canlanmasıyla birlikte şampiyonluk da geldi. Böylece ben de Beşiktaş'a kendimi yeniden vermeye başladım. 14 yıl sonra gelen şampiyonluk maçını asla unutamam.''

Meslek alanı olan finansman ve bankacılık dışında konuşma yapmayı kabul ettiği tek sempozyumun Beşiktaş ile ilgili olduğunu kaydeden Ertürk, ''Beşiktaşlılar, yenildiği ya da şampiyonluğu kaybettiği için olay çıkaran, kendi takımını ya da yöneticisini suçlayan, küfür eden değil, sonuçları centilmence kabul edip, analiz eden ve bunu gidermeye çalışan taraftarlardır. Eğer 'Biz farklıyız' diyorsak, işte farklılığı burada göstermemiz lazım. Mesela Beşiktaş'a haksızlık yapıldığı dönemlerde Beşiktaşlılar çok fazla sesini çıkarmadı. Bu acizlik değil, Beşiktaş'ın vakur duruşuydu. Haksızlık yapılsa da güçlü bir takım olmak için çalışmanız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

TMSF Başkanı Ertürk, siyah-beyazlı kulübün özkaynağına dönmesi gerektiğini kaydederek, ''Oradan çıkardığı gençlerle istikrarlı bir yol izleyip, şampiyonluğa gitmeli'' dedi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları