Kulüp başkanı Serdar Bilgili’nin, kulübün ekenomik sıkıntıda olduğu dönemlerde, iyi bir yönetim sergileyerek, kulübü borçlarından arındırmaya çalıştığını belirten Daum, “Doğrusu en zor dönemlerde kulüp en iyi şekilde yönetilmeye çalışıldı. Dostum ve arkadaşım Demirören’in belli katkıları olmasaydı, elde ettiğimiz şeyleri de yakalayamayacaktık. İkinci vatanım olan Türkiye’de olmaktan çok mutluydum. Beşiktaş’dan ayrılmak çok kolay değil. Ama Almanya’da davam devam ettiği sürece herhangi bir kulüple anlaşma yoluna gitmeyeceğim ve hiçbir kulüple temasım da yok” şeklinde konuştu.
Daum, en zor döneminde Türkiye’de çalışmaya başladığını, Türk halkının desteğe ihtiyacı olduğu dönemde kendisine sahip çıktığına dikkati çekerek, “Türk halkı inanılmaz bir biçimde beni destekledi ve hep yanımda oldu. Bunu yapmak zorunda değillerdi. Bunu her zaman her yerde yaşayamazsınız, onlara minnettarım” diye konuştu. Yeni sezonda yönetim kuruluna bol şans dilediğini ve doğru kararlar almaları dilediğini anlatan Daum, “Umarım başarılı bir takım oluşturabilirler, çünkü Beşiktaş, gelecek yıl 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacak.
Taraftar hiçbir zaman için banka hesaplarının, kredi borçlarının sıfırlanmış olmasıyla ilgilenmez. Onlar hep şampiyonluk peşinde koşarlar, onları yanlız şampiyonluk ilgilendirir. Bu başarıyı yakalamalarını diliyorum. Oyuncularım birçok karşılaşmada performansları ve hırslarını zorlayarak başarılı sonuçlar aldı. Ancak son zamanlarda birtakım şeyleri kaçırdık ve boşverdik. Oyuncularım birçok maçta performans sınırlarını zorladı. Hırs ve isteklerini her zaman sahaya yansıttılar. Ama son haftalarda artık belli birşeyleri kaçırdıktan sonra, bireysel kalite eksiklerinden dolayı, yalnızca biraz oyun yapmakla belli birşeyleri yakalamaya çalıştılar. İşte Gaziantepspor maçında bunu gördük. Yalnızca futbol sergilemeye alıştık, fizik ve bedeni kullanmadık. Eğer birşey yapmaya çalışsak, bu maçı kazanırdık. Benden sora antrenör ekibi değişecek. Ancak Erdinç hocayı umut ediyorum değiştirmezler. O görevini en iyi biçimde yapmaya çalışan birisi” dedi.
Sağlık ekibinin çok iyi olduğunu ifade eden Daum, “Sinan Engin ile iyi arkadaşız. Kendisiyle sorunsuz çalıştık. Her zaman için fazla sorumluluk almak istedi. Yönetim ona bunu verdi. Fenerbahçe ve Galatasaray’a Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, Türk Milli Takımı’na da Dünya Kupası’nda başarılar diliyorum. Bir rüya gibi ama ben, Yıldırım Demirören ve Levent Kızıl, Türkiye-Almanya final maçını izlemeye gideriz” diyerek umudunu dile getirdi. Görev yaptığı süre içinde Beşiktaş’ı izleyen ve yazan gazetecilere de teşekkür eden Daum, düzeysizce yapılanlar dışındaki tüm eleştirileri hoşgörüyle karşıladığını sözlerine ekledi.