Del Bosque altyapıya gözünü dikti

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Del Bosque, Başkan Yıldırım Demirören ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay’a sadece yapılan transferlerin yeterli olmayacağını belirtti. Del Bosque önceki akşam Kıvanç Oktay ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘Türkiye’nin en iyi futbolcularını topladığınızı söylediniz. Bu beni çok mutlu etti. Fakat benim asıl sorunum altyapı ve gençler. Gençleri kazanmak istiyorum’ dedi.

Del Bosque teknik direktörlerin görevlerinin yönetimlere milyon dolarlık futbolcu aldırıp oynatmak değil, yeni yıldızlar yetiştirip kulübe faydalı, gelir getirecek projeler üretmek olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu: ‘100. yılda Beşiktaş alt yapısında tüm branşlarda şampiyonluk yaşanmış. Futbolcu kaynağı olarak isim yapan Beşiktaş alt yapısını faaliyete geçirmemiz gerekir. Bu nedenle alt yapı sorumlularından bilgi ve rapor istiyorum.’

Alt yapı takımlarının Beşiktaş A takımı gibi bir an önce top başı yapması gerektiğini hatırlatan Del Bosque, ‘A takım olduğu kadar PAF, genç ve yıldız takımda da sorumluluğum var. İstanbul’a gelir gelmez alt yapı antrenörü Mehmet Ekşi ve ekibi ile görüşeceğim. Gençleri her hafta takip edeceğim ve günlük rapor isteyeceğim. R.Madrid’teki alt yapı sistemini Beşiktaş’a oturtacağım. Beşiktaş alt yapısındaki gücünü hissettirmeli’ dedi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları