Oyunun bazı bölümlerinde tempoyu müthiş yükselterek rakibine çok zor anlar yaşatan Beşiktaşlı futbolcular, daha önceki maçlarına göre çok daha diri, daha agresif aynı zamanda daha tempoluydular.
Aklıma şu soru geliyor, acaba bu takım sezon başında iyi idman yapmadı mı? Çünkü takımda temponun her geçen gün artıyor olmasının nedeni bu olabilir...
Defansta Emre, Mustafa Doğan hatasız oynadı ve iki futbolcu da, her zaman için bu takımda oynarız mesajını verdiler. Fatih Sonkaya’ya gelince, o zaten çok iyi bir oyuncu. Onun sayesinde Siyah-Beyazlı takımın sağ tarafında uzun yıllar sorun yaşanmayacak.
Ama gecenin bir yıldızı vardı: Okan Buruk. Beşiktaş’a geldiğinden beri ilk kez kariyerine yakışır bir futbol oynadı. Sahada kazanmak adına hem pres hem asist yaptı, takımını galip getirmek için her yolu denedi. Aynı zamanda her şeyin en iyisini yaptı.
Diyarbakır karşısında Sergen’i de oldukça diri gördüm.
Carew’e gelince. Bu futbolcuyu anlamak mümkün değil. Hazır mı değil mi? Fizik olarak ne durumda? Antrenman yapmıyor mu? Doğrusunu isterseniz bu sorulara net yanıtlar veremedim.
Norveç Milli Takımı’nda hem atan hem de attıran bu oyuncu, Beşiktaş’ta istenilen düzeyde değil. Nitekim oyundan çıktıktan sonra yerine giren İbrahim Akın iki tane gol atarken, oyuna da hareket getirdi. Ne olursa olsun İbrahim Akın’a her maçta takımda bir yer bulmak lazım.
Dün geceyi özetlersek, ben sahadaki Beşiktaş’ı sevdim. Eksikleri olmasına, stres altında bulunmalarına, haftalardır kaybetmenin üzüntüsüne sahip olmalarına ve ligin zirvesiyle puan farkının büyük olmasına rağmen sevdim. Bu Beşiktaş her şeye rağmen, gelecek için bana umut verdi.
Diyarbakırspor’a gelince.. Mütevazı kadrosuyla Teknik Direktör Ümit Kayıhan en iyi 11’ini sahaya sürmüştü. Ama iki ekip arasında büyük bir güç farkı vardı. Bu yenilgi nedeniyle Diyarbakırspor’un üzülmesine hiç gerek yok. Dün geceki Beşiktaş’ın karşısına hangi takım çıkarsa çıksın, Siyah-Beyazlı futbolcular sahadan yine farklı galibiyetle ayrılırdı.
Hakem Erol Ersoy bütün pozisyonlara çok yakındı. Sergen’in düşürülmesi bana göre penaltıydı ancak takdirini aksi yönde kullandı. Buna rağmen maçın sonucuna etki edecek hatalar yapmadı. İyi bir maç yönetti diyebiliriz.
Taraftara gelince. Yine takımı tribünler ateşledi. Galibiyetin en önemli faktörlerinden biri, taraftarın maç boyu susmamasıydı. Güzel bir geceydi. Futbolcuları canı gönülden kutluyorum.