Brahimi engeli: Afrika Kupası

Beşiktaş'ın gündeminde yer aldığı konuşulan Yasine Brahimi'nin Cezayir ile Gabon'da yapılacak Afrika Kupası'na (AFCON 2017) katılacak olması sorun yarattı.

Beşiktaş'ta devre arası transfer döneminin en büyük gözdesi olarak gösterilen Porto'nun yıldızı Yasine Brahimi için Afrika Kupası sorunu ortaya çıktı.

Devre arasında Vincent Aboubakar'ı Afrika Kupası'na gönderecek olan ve yerine bir hücumcu daha almayı planlayan Beşiktaş'ta, masaya gelen Yasine Brahimi isminde de aynı problem yaşandı.

Opsiyonlu olarak kiralanması gündemde olan 26 yaşındaki oyuncunun, Cezayir ile Afrika Kupası'na katılmasına kesin gözüyle bakılırken; Beşiktaş'ın Brahimi'nin Afrika Kupası'na katılıp katılmamasına göre karar vermesi bekleniyor.

PORTO'DA GÖZDEN ÇIKARILDI!

Geçtiğimiz sezon Portekiz ekibinde büyük bir çıkış yaşayan Brahimi, bu sezon teknik direktör Nuno Espirito Santo'nun gözüne giremedi.

Şampiyonlar Ligi'nde FC Kopenhag maçının kadrosuna alınmayan ve Portekiz Kupası'nda Chavez ile oynanan maçta kulübeden çıkamayan Brahimi, Belenenses maçı kadrosunda da yer almadı. Bu sezon sadece 8 maçta 195 dakika süre bulan Brahimi, 1 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.

Portekiz basınında yer alan son haberlere göre, Cezayirli oyuncu devre arasında kesin olarak takımdan ayrılma kararını verdi ve gelecek teklifleri beklemeye başladı.

MADJER: "KULÜBEDE BEKLEMEZ"

Porto'nun ve Cezayir futbolunun eski isimlerinden Rabah Madjer de Brahimi'nin Porto'daki durumu ile ilgili açıklama yaptı ve ayrılığın çare olabileceğini söyledi.

Madjer, "Onun gibi bir oyuncuyu dışarıda bırakmak ayıp. Takıma çok katkısı bulunabilir. Brahimi kulübede beklemez, dışarıda beklemez; Porto ondan alacaklarının farkında değil herhalde" ifadelerini kullandı.

PORTO EVERTON'IN TEKLİFİNİ REDDETTİ

Yaz aylarında da takımdan ayrılması gündeme gelen Brahimi, uzun süre Everton ile görüşmelerde bulunmuş ve İngiliz ekibi ile anlaşmıştı.

Ancak Porto, Everton ile yaptığı pazarlıklarda anlaşma sağlayamadı ve yapılan 12 milyon euroluk son teklifi de reddederek Cezayirli ismi takımda tuttu.

Everton ile birlikte Milan'ın da Brahimi için zemin yokladığı ve Porto ile görüşmeler sürdürdüğü biliniyor.

 

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları