Bizi kartlar yaktı

Ligin 6. haftasında oynanan ve Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı Denizlispor maçında Yunus Yıldırım, Cisse'ye kırmızı kart göstermişti. Uzun süre sonra ele geçirdiği liderlik koltuğunda sadece iki hafta oturabilen Beşiktaş, bu sezon gördüğü kırmızı kartlar sebebiyle şampiyonluk yarışından da erken koptu. 
 
Siyah-Beyazlı futbolcular, 8 kez kırmızı kartla cezalandırılırken, Kartal son 5 yılda bu alanda 3. defa zirveye çıktı. Beşiktaş, ligin ikinci yarısında 5 kırmızı kart gördü. Hakem Bülent Yıldırım'ın, İstanbul Belediye maçında Brezilyalı golcü Bobo'ya çıkarttığı kırmızı kartın faturasını Beşiktaş çok ağır bir şekilde ödedi. Belediye'ye 2-1 mağlup olan Kartal'da Bobo'nun 4 maç sahalardan uzak kalması, takımın performansını olumsuz etkiledi. Yıldız futbolcu, önemli maçlarda forma giyemezken, Siyah-Beyazlılar, 4 maçta 2 mağlubiyetle şampiyonluk yarışında geride kaldı.

100. yıldaki şampiyonluktan sonra Mircea Lucescu ile ligde fırtına gibi esen Beşiktaş, 2003-04 sezonunda Samsunspor karşısında 5 oyuncunun kırmızı kartla oyun dışı kalmasını bir türlü unutamadı. O sezonu 9 kırmızı kartla tamamlayan Kartal, aynı kâbusu bir yıl sonra da yaşayarak ligi 10 kırmızı kartla bitirdi. Son iki sezondur kırmızı kart sendromunu biraz olsun aşmış görünen Beşiktaş'ta, bu yıl iki sene önceki senaryo gerçekleşti. 2005-06'da 3, 2006-07'de 4 kırmızı kart gören Siyah-Beyazlılar, bu sezon kırmızı kartlarda zirveyi kimseye bırakmadı. Sivasspor maçında İbrahim Kaş'ın oyun dışı kalmasıyla rakam 8'e çıktı. Beşiktaş, kırmızı kartlardan dolayı da 9 puan kaybetti. F.Bahçe bu sezon 3, G.Saray ise 2 kırmızı kart gördü.

KARTAL'IN KIZARDIĞI MAÇLAR

Cisse: Denizli, Rüştü: Trabzon, İbrahim Toraman: Sivas, Trabzon, Rodrigo Tello: Kayseri, Ali Tandoğan: Denizli, Bobo: İstanbul Belediye, İbrahim Kaş: Sivas

Sezona göre kırmızı kartlar

2007-08: 8 kırmızı, 2006-07: 4 kırmızı, 2005-06: 3 kırmızı, 2004-05: 10 kırmızı, 2003-04: 9 kırmızı

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları