Beşiktaş'ta Poker

Futbol takımı ligde basamakları birer birer tırmanırken çoğu perde arkasında kalan Beşiktaş'ta ilginç gelişmeler yaşanıyor. Kendini hissettirmeye başlayan mart kongresi ortaya çıkmak için Ramazan'ın geçmesini bekliyor.

Sahadaki futbolundan yönetim ilişkilerine...Teknik Direktör Christoph  Daum'un transfer isteğinden, istifa restine...Başkan Bilgili'nin yeniden adaylık değerlendirmesinden, Yıldırım Demirören'in Fikret Orman'la birlikte başkanlığa adaylık turlarına kadar tam bir entrasan tablo yaşanıyor... İşte Poker'in 4 ası ve kenar oyuncusu...

Serdar Bilgili nabız yokluyor: Başkanlığa yeniden adaylık konusunda kafası karışık. Şu anda kendisini geriye çekti ve önünü görmeye çalıyor. Yakın çevresi Göztepe maçından sonra yani Bayram'dan sonra kararını açıklayacağı söyleniyor. Katıldığı özel yemeklerde bu havayı vermiş durumda. Ancak birlikte yola çıktığı yönetici arkadaşlarının çoğuna güvenmiyor. Daum'a daha fazla güveniyor ve inanıyor. Fazla belli etmemesine ve soğukkanlı karşıladı izlenimini  vermesine rağmen Yıldırım Demirören'in kendi kararını vermeden adaylığa ısınma turlarını yapmasına oldukça kızıyor. Demirören'le ilgili bilgilerin kendisine bir şekilde gelmesi nedeniyle aralarında eski candan samimiyetlerinin olmadığı gözlerden kaçmıyor. Eğer aday olursa yönetimde Hüsnü Güreli, Berk Ekşioğlu, Mete Düren ve Seyfi Karaca dışındaki bütün  isimlerden yollarını ayırması, yeni ve güçlü bir listeyle bu işe soyunması bekleniyor.

Hüsnü Güreli 'Garanti' bankası: İki yıllık dönem zarfında Beşiktaş'a en çok hizmet eden yöneticilerin  başında geliyor. İcra Komitesinin başkanı olması nedeniyle yönetimin  beyni durumdaydı. Bilgili'yle çok iyi anlaşmasına rağmen özellikle transferlerde ve para konularında farklı düşündüğü biliniyor. Tek hedefi az borçla Beşiktaş'ı devretmek. 'Beşiktaş'ın kasası benim namusumdur' diyen Güreli'nin özellikle Ahmet Hamoğlu'lu transfer dönemini örnek gösterekek bu sene transferlerde ve para harcamalarında Bilgili'yle ters düşmek pahasına masaya yumruğunu vurduğu biliniyor. Açıklamalarından dolayı  Daum'u kafasında bitirmiş durumda. Ancak arada başkan olduğu için ses  çıkarmıyor. Bu kadar hizmetine ve ön plana çıkma fırsatı olmasına rağmen  geride kalmayı tercih etti. Bu yönetimde çok yorulduğunu ve yıprandığını  düşünen Güreli, Serdar Bilgili istese de görev almaya soğuk bakıyor.

Yıldırım Demirören'den ısınma turları: 'Her Beşiktaşlı'nın gönlünde başkanlık yatar' sözleri Demirören'e ait.  Serdar Bilgili'ye 'Sen olmazsan ben adayım' açıklaması yaptıktan sonra  Mhre'nin transferinde bu düşüncelerini açıkladı. Bilgili 'yokum' derse,  Yılıdırım sahneye çıkacak... Komuoyuna yaptığı bu açıklamalara rağmen  Yıldırım Demirören'in başkanlığa adaylık için şimdiden havaya girdiği  gözüküyor. Bir televizyon kanalında ama ekran arkasında,  'Yönetime talip  olacak kişilerin 30-40 milyon doları ortaya koyması şart. Parasız bu  işler olmaz. Biz arkadaşlarla bunu yapacak gücümüz var ve koyacağız'  dediği biliniyor. İki yıldır ayrılmaz ikili olduğu Fikret Orman'la ve yakın  arkadşlarından Akif Işık'la birlikte adeta özel yemeklerde çoktan bu  işe kafayı koymuş izlenimini veriyorlar. Futbolculara Nihat'ın işinin uzaması nedeniyle ertelenen F.Bahçe maçının adam başı 10'ar milyar  primini cebinden çıkarıp vermesinde ince mesajlar yatıyor. Oda masada  kartlarını doğru zamanda oynamak için Başkanı Bilgili'nin hareketini bekliyor.

Christoph Daum saha dışında oynuyor: Saha içindeki performansından çok saha dışında oynamaya başladı.  Yaklaşık her basın toplantısında Beşiktaş'ın gücüyle ilgili gerçekleri kendine göre yorumlayıp sürekli gideceği blöfüyle oynuyor. Serdar Bilgili ile yönetim kurulu ayrı şeylermiş gibi davranıyor. Yönetimi açıklamalarıyla, 'Transfer yapmazsak şampiyon olamayız, bunun da suçu yönetimdir'  derken Serdar Bilgili için, 'Beşiktaş'ı başarıya ulaştıracak başkan, ona  destek niçin kesildi, yalnız bırakıldı anlamıyorum' diyerek yakın arkadaşını korumaya çalışıyor. Kurt hoca Bilgili dışında yönetimin bütün  sempatisini kaybetti. Daha öncede, 'Beşiktaş'ta seçimler 4 yılda bir yapılsın' diyecek kadar haddini aşan Daum'un da gitmek için Serdar  Bilgili'nin kararını beklediği ortaya çıkıyor. Bilgili 'yokum' derse, Daum  hazır olan bavulunu toplayıp gidecek. 'Varım' derse ve geleceğini yeniden  gözden geçirecek, mahkemenin sonucunu bekleyecek.

Sinan Engin oyunun hep içinde hem dışında:  Kendini bu olayların dışında tutmaya çalışıyor ve bunda da başarılı. Her attğı adımdan Başkan Serdar Bigili'ye haber veriyor. Başkanın  güveninin ve desteğini kazanmayı başardı. Mali konularda mutlak desteğine ihtiyacı olduğu Hüsnü Güreli'yle ilişkilerini çok iyi tutuyor. Transfer  dönemindeki başarılı çalışmaları nedeniyle Güreli'nin gözünde oluşan kredisini iyi kullanıyor. Yıldırım Demirören ve ekürisi Fikret Orman'la da çok iyi anlaşıyor. Daum'u açıklamaları ve tavırlarından dolayı hiç sevmiyor ancak TV'lerde canlı yayınlarda Alman hocaya destek veriyor.  Futbolcularla, basınla ve federasyonla iyi diyaloğu nedeniyle ön plana çıkması, iplerin çoğunu elinde bulundurması ve bazı hal ve davranışları  yönetimde bazı rahatsızlıklara yolaçtı.  İbrahim Altınsay başta olmak üzere  bazı yöneticilerin yönetimde bunları dile getirdiği öğrenildi. Bu  aralar geri planda kalmaya gayret gösteren Sinan Engin kendini bu oyunun  dışında tutmaya ve başarıyla yaptığı işini yürütmeye çalışıyor.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları

Şu an okunanlar