Akdeniz insanı Bobo

Beşiktaşımız, Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Antalyaspor ile karşılaştı ve maçtan 2-0 galip ayrılarak yarı finale ilk adımı attı!

Beşiktaşımız, Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Antalyaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek yarı finale göz kırptı!. Kara Kartalımızın gollerini, maçın 18. dakikasında ve 64. dakikada penaltıdan olmak üzere Bobo kaydederken, ligde oynanan maçta da Antalyaspor ağlarına iki gol bırakan Bobo, yine geleneği bozmadı ve Akdeniz'i ne kadar sevdiğini gösterdi!

Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu'nda oynadığı 4 maçı da kazanarak grup lideri olarak çeyrek finale yükselen siyah-beyazlı takımız, Antalyaspor ile grupta da mücadele etmiş ve BJK İnönü'deki karşılaşmayı 3-0 kazanmıştı.

Takımımız, bu skorla birlikte 4 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da yapılacak rövanş maçı için büyük avantaj elde etti.

YAĞMURLU...

Antalyaspor ile Beşiktaşımız arasında oynanan Fortis Türkiye Kupası Çeyrek final ilk maçı, yoğun yağmur altında başladı. Antalya'da gün boyu aralıklarla devam eden yağış, stadın zeminini kayganlaştırırken, bu zemin teknik kapasitesi yüksek oyuncularımız için de iyi olmayacaktı. Bu yüzden önlemini alan teknik direktörümüz Mustafa Denizli, yeni transferler Yusuf Şimşek ve Erkan Zengin'i yedek soyundurdu. Beşiktaşımızda sakat olan Delgado ve cezalı Zapotocny kadroya alınmadı.

Kupa maçlarında kalede genellikle Hakan Arıkan'ı tercih eden teknik direktörümüz Denizli, bu karşılaşmanın önemi ve kritikliği nedeniyle tecrübeli file bekçisi Rüştü'ye ilk 11'de görev verdi.

RÜZGAR ARKAMIZDA...

Beşiktaşımız, Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında karşılaştığı Antalyaspor'a karşı maça rüzgarı arkasına alarak başladı. Zeminin kaygan oluşu nedeniyle futbolcularımızın ayakta bile durmakta zorlandığı karşılaşmanın ilk 10 dakikası düşük tempoyla başlarken, ekibimiz kalite olarak üstün olduğu rakibine topla oyun kurma fırsatı vermedi. Takımımız, bu dilimde oyunun düşük temposuna rağmen üstünlüğü eline rakip rakibini açmaya çalışırken, orta sahada Serdar Özkan ve Sivok da sık sık hücuma destek verdi.

BOBO'NUN DÖNÜŞÜ!

Beşiktaşımızda son dönem yedek kalan ve formsuzluğu nedeniyle eleştirilen Bobo, ilk 11'de başladığı Antalyaspor karşılaşmasında fileleri sarsarak geri döndü! Brezilyalı oyuncumuz, karşılaşmanın 18. dakikasında geşilen atağımızda Serdar Özkan'ın gol çabalarını takipçiliğini kullanıp tamamladı ve takımımızı 1-0 öne geçirdi. Hoşgeldin Bobo!

Beşiktaşımız, golün ardından ilk yarının kalan dilimlerinde oyunun temposunu elinde tuttu. Maçı zaman zaman hızlandıran, zaman da yavaşlatan takımımız, bu dilimde zeminin de azizliğine uğradı. Zeminin kaygan ve ıslak olması nedeniyle çok pas hatası yapan ekibimiz, özellikle gol noktalarında istediklerini yapmakta zorlandı.

EKREM EKREM!

Siyah beyazlı ekibimizde ilk yarının en dikkat çeken oyuncularından biri de Ekrem Dağ'dı. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin savunmanın solunda görev verdiği Ekrem, kendisine verilen işi hakkıyla yaparken, hem hücumda hem de defansta hatasız oynadı. Ekrem, özellikle Antalyaspor'da savunmanın arkasına iyi sarkabilen Serge ve Ali Zitouni gibi oyunculara de fren oldu. Ekrem'in bu performansı yüzümüzü güldürürken, savunmada oynayan bir başka isim Gökhan Zan ise ilk yarıda gözle görülür hatalar yaptı. Gökhan, savunmada sık sık adam kaçırırken, performansıyla da kalan dakikalar için güven vermedi.

DÜŞÜK TEMPO...6. dakikada Serdar Özkan'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında Bobo'nun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
11. dakikada Ali Zitouni'nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında kale önünde Tita topa dokunamadı. Bu pozisyonda Tita, penaltı itirazında bulundu.
14. dakikada Sivok'un ceza sahası içine yaptığı ortada İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı
18. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Serdar Özkan'ın şutunda top defanstan geri geldi, arkalardan gelen Bobo bu pozisyonu takip etti ve boşta kalan topu sert bir vuruşla ağlarla buluşturdu (0-1)
28. dakikadan sol çaprazda topla buluşan Bobo'nun şutunda top kaleciye çarparak kornere çıktı
32. dakikada sağ kanattan kullanılan korner atışında Sivok'un kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
52. dakikada Fatih Ceylan'ın ortasıyla topla buluşan Sedat'ın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.
62. dakikada Antalyaspor'lu Uğur'un ceza sahası içinde topa elle müdahalesinde maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.
63. dakikada penaltıyı kullanan Bobo kendisinin ve takımın ikinci golünü attı. (2-0)
70. dakikada Hakan Özmert'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta top kalecide kaldı.
75. dakikada Hakan Özmert'in kullandığı serbest vuruşta top auta çıktı.

STAT:Atatürk
HAKEMLER: Deniz Çoban, Baki Tuncay Akın, Erhan Sönmez
ANTALYASPOR: Ömer, Uğur, Vahap  (Hakan Özmert dk. 40), Yalçın, Şenol Can, Sedat, Ali Zitouni  (Volkan Arslan dk. 46), Ertuğrul, Fatih Ceylan, Tita  (Abdullah dk. 86), Sergey Djiehoua
YEDEKLER: Feyzi, Ahmet Kuru, Musa, Fatih Arat
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Serdar Kurtuluş, Uğur İnceman  (Erkan dk. 83), Cisse, Sivok  (İbrahim Üzülmez dk. 69), Serdar Özkan  (Tello dk. 77), Bobo, Holosko 
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Seric, Nobre, Yusuf Şimşek
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
SARI KARTLAR: Sedat, Uğur (Antalyaspor) Sivok, Serdar Kurtuluş (Beşiktaş)
GOL: Bobo (dk. 18, dk. 63 pen.) (Beşiktaş) 

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları