Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yağcı, olaylı Beşiktaş-Samsunspor maçından sonra yaptığı açıklamalarında "Bugüne kadar Beşiktaş'ın hakları gasp ediliyordu ve Federasyonda olmama rağmen bunlara sesimi çıkaramıyordum. Ama artık daha fazla bu haksızlıklara tahammül edemeyeceğim, istifa etmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Diyarbakırspor Kulübü'nün İstanbul'da Ceylan Otel'de düzenlediği "Birlik ve beraberlik gecesi"ne katılan ve burada açıklamada bulunan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yağcı, Türkiye'nin çok önemli bir kurumu olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun artık zarar görmesini istemediğini belirtti.
Yağcı, Beşiktaş-Samsunspor karşılaşmasından sonra yaptığı açıklamalarının tamamen arkasında olduğunu ifade ederek, "Artık Federasyonumuz daha fazla zarar görsün istemiyorum. Bizler gelip geçiciyiz. Fakat kurumlar kalıcıdır. Ben Türkiye Futbol Federasyonu kurumuna gölge düşürecek bir şey yapmadım. Hayatımda da yapmayacağım. Fakat artık futbolda bilinen şeyleri kamuoyu ile paylaşmanın zamanı gelmiştir. Tam anlamıyla kararımı perşembe günü açıklayacağım. Ben sözlerimi rahatlıkla söyleyen bir insanım. Yaptığım ve söylediğim her şeyin de arkasındayım. Ben kim hak ediyorsa o şampiyon olsun istiyorum. Bundan Türk futbolu kazançlı çıkar. Haksızlığa uğrayan Beşiktaş değil de bir başka takımda olsa ben yine aynısını yapardım. Benim şiddete yönelik bu ülkede olan çalışmalarım ortada. Şiddete yönelik çalışmaları gündeme getirip üniversitelerde proje çalışması hazırlayan da benim. Şiddeti önlemeye yönelik bu ülkede daha birçok projem bulunmaktadır" dedi.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yağcı'nın Perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısında istifa edeceği iddia edildi.