Beşiktaş, İstanbulspor ile yapacağı lig maçının hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde Fulya Tesisleri’nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen idmanda, siyah-beyazlı futbolcuların taktik ağırlıklı bir çalışma yaptıkları öğrenildi. Alman teknik adamın, idman boyunca futbolcularına özellikle serbest atış çalışması yaptırdığı belirtilirken, boğaz enfeksiyonuna yakalanan Ali Eren’in çalışmaya katılmadığı kaydedildi.Kulüp doktoru Ayhan Optur, Ali Eren’in hastalığının sürdüğünü belirterek, “Tedavimizi sürdürüyoruz. Kadroya alınacak, ancak oynayıp oynamayacağına maç saatinde karar vereceğiz” dedi.
Beşiktaş’ın karşılaşmaya, şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:
Asper (Myhre), Khlestov (Ali Eren), Ronaldo, Ahmet Yıldırım, İbrahim, Tamer, Tayfur, Baya, Tümer, Ahmet Dursun ve İlhan Mansız.
Birinci Süper Futbol Ligi’nde Beşiktaş ile karşılaşacak İstanbulspor, hazırlıklarını tamamladı. Sezona oldukça iyi bir başlangıç yapan, ancak ikinci yarının ilk 4 maçında 2 yenilgi, 2 beraberlik alarak, galibiyete adeta hasret kalan sarı-siyahlılar ayrıca bu süre içinde rakip fileleri hiç havalandıramadı. Hafta içinde Türkiye Kupası’nda kendi sahasında Adanaspor’a yenilerek veda eden İstanbulspor, Beşiktaş karşısında alacağı sonuçla, kötü gidişine son vermek amacında. Sarı-siyahlılarda, sakatlığı geçen, ancak maç ve idman eksiği olan Bekir ile, kupa maçında kırmızı kart gören kaleci Haluk, Beşiktaş’a karşı forma giyemeyecek.
Green Park Otel’de kampa giren İstanbulspor’un, Beşiktaş karşısına, Zdravkov, İlker, Niyazi, Saffet, Petkov, Saidou, Selçuk, Murat, Güven, Mehmet ve Cenk muhtemel 11’i ile çıkması bekleniyor.
30 Temmuz 1926’da eski adıyla Mithatpaşa Stadı’nda yapılan ve Beşiktaş’ın 6-2’lik galibiyetiyle başlayan rekabette, bugüne dek yapılan 124 maçın 89’unu “Kara Kartallar”, 9’unu ise “İstanbul Boğaları” kazandı. 26 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. 76 yıllık rekabette, siyah-beyazlıların attığı 302 gole karşılık, sarı-siyahlılar 90 golde kaldı.
Genel toplamda İstanbulspor’a büyük bir üstünlük kuran Beşiktaş, bu durumu lig maçlarına da yansıttı. Ligde rakibiyle bugüne dek 41 kez karşı karşıya gelen siyah-beyazlılar, 30 galibiyet alırken, 4 kez sahadan yenik ayrıldı. 7 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.
Ligde Beşiktaş 85, İstanbulspor ise 34 gol kaydetti. Sezonun ilk yarısında BJK İnönü Stadı’nda yapılan maçı İstanbulspor, Bushaj’ın golüyle 1-0 kazanmıştı.
Beşiktaş, İstanbulspor karşısında en farklı sonuçlu galibiyetini 12-1’lik skorla 26 Eylül 1943 tarihinde yapılan özel maçta elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 21 Ocak 1945’de 9-0, 8 Ocak 1932 tarihinde 7-1, 22 Kasım 1929, 20 Ocak 1938, 25 Şubat 1940 ve 23 Eylül 1951 tarihlerinde 6-0’lık skorlarla sahadan galip ayrılarak İstanbulspor’a en ağır yenilgilerini tattırdı. İstanbulspor ise 24 Nisan 1948’deki özel maçta, sahadan 3-0 üstün ayrılarak, Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini aldı.