Bu haberi yazdır
Sosa'dan transfer açıklaması
Sosa'dan transfer açıklaması

Beşiktaşımızın Arjantinli yıldızı Jose Sosa, ülkesinin basınına şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulundu. Kariyerinde oynadığı takımlar hakkında soruları yanıtlayan Sosa'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bayern ve Napoli'den sonra Metalist Kharkiv'e neden gittin? 'Ben burada ne yapıyorum' demedin mi hiç?

"Hayır öyle bir şey hiç olmadı. Çünkü daha ilk günden çok ilginç şeyler yaşadım. Otele gitmiştik ve lobide beklerken menajerlerden birinin benim odamda beni beklediğini öğrendim ve odaya çıktım. Orada bana çok ilginç şeyler söyledi. Komiğime gitti. Odada ona; 'Sen beni öldürmek mi yoksa psikolojimi bozmak mı istiyorsun?' diyebildim. Ama sonrasından sivil savaş nedeniyle bu birliktelik bozulmak zorunda kaldı. Zorlu zamanlardı. Benim gibi Arjantinli olan Sebastian Blanco, Alejandro Gomez ve Jonathan Cristaldo da takımdan o dönem ayrılmak zorunda kaldılar. O kadar kötüydü ki kız arkadaşımı ve ailemi Kharkiv'e getirmek istemiyordum. Sonrasında İstanbul'a geldim..."

Türkiye'de de aynı sorunlar var?

"Evet dışarıdan bakıldığında öyle gözüküyor. Buradaki problemler hakkında da bilgim var ama yaşarken bir şey hissetmiyorsunuz. Olaylar hoş değil ama güvenliğimin tehlikede olduğu bir an yaşamadım İstanbul'da. Yakınımızda hiçbir kötü olay olmadı."

Ukrayna ve Türkiye'de, diğer ülkelerde kazandığından çok para kazandın. Buna ne diyorsun?

"Evet doğru. İspanya, İngiltere veya Almanya'daki gibi değil bu iki lig. İçinde daha yarışmacı. Ben bir futbolcuyum ve bir kariyerim var. Büyük bir kulübün parçası oluyorsunuz ve o kulüp gelişmek istiyor. Başarılar kazanmak istiyor. Beşiktaş'a gelirken yaşımın yavaş yavaş ilerlediğinin farkındaydım. Bana çok güzel bir proje sundular. Bu projeye katıldım ve 2 yılda şampiyon olduk ve Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz."

Türkiye Ligi hakkında düşüncelerin neler?

"Belki en iyi ligler arasında değil, hala küçük bir lig ama Mario Gomez, Eto'o, Van Persie ve Nani geçen yaz lige imza atan bazı oyuncular. Bu oyuncular lige prestij kazandırıyor. Evet bu oyuncuların en iyi zamanlarında olmadıkları bir gerçek ama yine de ligi ilgi çekici bir şekle kavuşturuyorlar."

Arjantin'e dönüp oynama düşüncen var mı?

"Şu anda kulübümde 2 yıl daha sözleşmem var ve yeni doğan ikizlerimizi büyüteceğiz. Artık yalnız değilim ve hayatımda verdiğim her kararda ailemi düşünmek zorundayım. Bu çok büyük bir sorumluluk. Gelecekte neler olacağını bilemiyorum.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler