Galeri
[ Galeri Anasayfa ]

2019 yılında '2020'de bunlar olacak' desek inanmayacağınız 7 şey!

8
2020'DE GERÇEKLEŞEN 7 ŞEY
Sizlere 2019 yılında "2020'nin ilk üç ayında bunlar olacak" desek inanmayacağınız 7 spor olayını bir araya getirdik.
7
KORONAVİRÜS
2020 yılıyla birlikte gelen en kötü şey belki de koronavirüs oldu. Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde yayılan bu virüs, kısa sürede Çin'i ve daha sonrasında tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bir salgından pandemiye dönüşen koronavirüs, Avrupa ülkelerinde spor müsabakalarının ertelenmesine yol açtı. Liglere ara verilmesinin yanı sıra EURO 2020 ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın da mecburen 2021'e ertelenmesini zorunlu kıldı.
6
LIVERPOOL'DA HASRET RÜZGARLARI UZAYABİLİR
Bu sene Premier Lig'de adeta rüya gibi bir sezon geçiren Liverpool, 30 yıl sonra şampiyon olmaya çok yaklaşmıştı. Ligin bitimine son 9 hafta kala 82 puanla en yakın rakibi Manchester City'nin 25 puan önünde lider olarak yer alan Liverpool'un hasreti, koronavirüs salgını nedeniyle biraz daha uzun sürecek. Ayrıca İngiltere'de sezonun oynanmamış kabul edilmesi de federasyonun seçenekleri arasında yer alıyor. Eğer federasyon, bu tür bir karar alırsa Kırmızılar'ın 30 yıllık şampiyonluk özlemi, bu yıl da son bulamayabilir.
5
RONALDINHO HAPSE GİRDİ
Paraguay'ın başkenti Asuncion'da bir yardım etkinliğine katılmak amacıyla ülkeye giriş yapan, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Ronaldinho, kardeşi Assis ile kaldıkları otelde yapılan kimlik kontrolünde sahte pasaport kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Hakim karşısına çıkan Ronaldinho, Paraguay'a sahte pasaportla giriş yaptığı için 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
4
GALATASARAY'IN, 20 YILLIK SERİYİ YIKMASI
Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesini yakından ilgilendiren karşılaşmada 23 Şubat 2020 tarihinde Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk oldu. Ligin ilk yarısını iyi bir form grafiği ile kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıda düşüşe geçmiş ancak alacağı bir galibiyetle moral bulup tekrar yükselişe geçmek istiyordu. İlk yarıyı sakatlıklar, Şampiyonlar Ligi'nde ve Süper Lig'de alınan kötü sonuçlar nedeniyle çalkantılı bir şekilde geride bırakan Galatasaray ise ikinci yarıda galibiyet serisi yakalayarak Kadıköy'e gelmişti. Fenerbahçeliler 20 yıllık serilerini sürdüreceklerine dair kendilerine güvenirken, Galatasaray'a şans tanımıyorlardı. Nitekim Fenerbahçe 21. dakikada Max Kruse ile penaltıdan golü buldu. Maçta iyi oynayan taraf Galatasaray'dı ancak yenilen gol akıllara, "Yine mi olmayacak?" sorusunu getiriyordu. Ancak Galatasaray golü yemesine rağmen yine oyunda üstün olan taraftı ve 40. dakikada Ryan Donk'un kafa golüyle eşitliği sağladı. Bu golün ardından soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi. Dakikalar 80'i gösterdiğinde Onyekuru, Jailson'un müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Falcao, golü yaptı ve Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. 84. dakikada Fenerbahçe'den Deniz Türüç, Galatasaray'dan ise Younes Belhanda kırmızı kart ile oyun dışında kaldılar. 84 dakika olaysız giden maçta olaylar bir anda saman alevi gibi parladı. Geriye düşen Fenerbahçe, Mehmet Ekici'nin frikik vuruşu ile kaleyi yokladı ama kaleci Muslera enfes bir kurtarışla topu çeldi. Kronometreler 90+7. dakikayı gösterirken tüm hatlarıyla rakip yarı alanda olan Fenerbahçe, Galatasaray kontrasıyla karşılaştı. Galatasaray'da topla buluşan Henry Onyekuru, yaklaşık 60 metre sürdüğü topu, kaleci Altay Bayındır'ı geçerek ağlarla buluşturdu ve Galatasaray'ın 20 yıllık Kadıköy'de galibiyet alamama hasreti bu golle son buldu.
3
AJAX'IN DÜŞÜŞÜ
2019'da rüya gibi bir sezon geçiren Ajax için 2020 senesi adeta bir kabusa dönüştü. 2019'da Şampiyonlar Ligi yarı finalinde son dakika golüyle elenen Amsterdam ekibi, bu sezon grup etabını 3. sırada tamamladı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kaldı. Ancak işler Avrupa Ligi'nde de istenildiği gibi gitmedi. Son 32 turunda İspanyol temsilcisi Getafe ile eşleşen Ajax, rakibine iki maçta toplamda 3-2'lik skorla elendi ve turnuvaya veda etti.
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil