"Bir ayağımızı attık"
Siyah beyazlı ekibimizn teknik direktörü Bernd Schuster maçın ardından açıklamalar yaptı.
Kaynak : Bugün
Schuster, 2-0 kazandıkları maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, ''Bugün sahada iyi oynayan topla güzel şeyler yapan Beşiktaş vardı. Maçı yöneten bizdik. Rakip defansif oynamasına rağmen iyi bir maç çıkardık ve sonuçta hak ettiğimiz bir galibiyet elde ettik'' diye konuştu.
-''6 MAÇ İÇİNDE EN İYİSİ''-
Schuster, bir soru üzerine HJK Helsinki karşısında bugüne dek oynadıkları 6 maç içindeki en iyi oyunu sergilediklerini ifade etti.
Alman teknik adam, ''Bazı maçlarda iyi atak yaptık, orta alan veya defansta sıkıntı yaşadık, bazen tam tersi oldu ama bugün üç bölümde de iyiydik. Her maç geçtikçe daha iyiye gideceğimizi göreceksiniz'' ifadelerini kullandı.
Takımını her zaman ileride kurmayı sevdiğini anlatan Schuster, ''Yapacağınız en iyi defans hücumla başlar. Topu kaybettikten sonra baskı yapmalısınız. Bugün izlediğiniz gerçek bir Helsinki değildi. Geride topla oynayan ve öyle çıkan bir takımdı ama baskı uygulayarak buna izin vermedik'' şeklinde konuştu.
-HILBERT KONUSU-
Schuster, HJK Helsinki karşısında iyi bir performans gösteren Hilbert ile ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:
''Bazı oyuncular, Bucaspor maçı için neden İzmir'e gelmedikleri konusunda şaşırmış olabilirler. Türkiye Ligi'nde yabancılarla ilgili karar bana sevimsiz geliyor. Bu nedenle ligde bazı oyuncuları kadroya alamayabiliyorum. Hilbert zaten İspanya'daki Villerreal maçında kendini gösterdi. Bu maçta da limitimiz olmadığı ve Hilbert'in hazır olduğunu bildiğim için oynattım.''
-ROBİNHO TRANSFERİ OLACAK MI?-
Basın mensuplarının Robinho'nun transferinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusuna da Schuster, ''Bir söz vardır, beklentiler hiçbir zaman bitmez. Başkan gelip bize bir sürpriz yapar mı bilinmez. Ama beni ilgilendiren şu anki takımım. Şu an Robinho'nun konuşulması bana maç kazandırmıyor. Ben kendi takımıma odaklandım ve onunla ilgileniyorum'' cevabını verdi.
Schuster yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise, bu skorun belki herkese iyi gelebileceğini, ancak kendisine yetmediğini ifade ederek, ''Helsinki'de de iyi mücadele etmeliyiz. UEFA Avrupa Ligi'ne galiba bir bacağımızla girdik, öbürkünü de Helsinki'de atacağız'' dedi.
Geçen sezonun Beşiktaş için iyi geçmediğini herkesin kabul ettiğini kaydeden Alman hoca, şunları söyledi:
''Bu sezon bütün oyuncular kendini göstermek istiyor. Herkese de bu şansı vermeli, ben de bunu yapıyorum. Bugün Hilbert ile Ekrem iyi anlaştı. İsmail de konsantrasyonu iyi oyuncu, garanti oynadı. Ernst ile Guti'nin mükemmel uyumu var, iyi oyun kurdular.''
Schuster, HJK Helsinki maçında iyi oynadıklarını belirterek, ''Artık bir ilerideki aşamada oyuncuların birbirlerini daha iyi tanımaya ve ne yapacaklarını ezberlemeye ihtiyacı var. Bu da gerçekleşince mükemmel olacak. Bunu da bu sezon yapacağız merak etmeyin'' diye konuştu.
-''QUARESMA KENDİNİ İSPATLAMAK ZORUNDA''-
Quaresma'nın bu yıl kendini ispatlamak zorunda olduğunu belirten Schuster, ''Geçen yıllarda oynadığı takımlarda ilk 11'de başlayamamıştı. Öyle bir insan ki taraftarların motivasyonuna ihtiyacı var, burada da süper oluyor. Taraftardan bu desteği gördüğünde, Quaresma kendine yakışan oyunu oynayacaktır. Quaresma, Quaresma olacaktır. İnişleri var, çıkışları var. Burada yeni bir sayfa açarak, kendini Beşiktaş'ta ispatlamak zorunda. Tribünleri büyülemeye devam edeceğine inanıyorum.'' şeklinde konuştu.
Açıkça bir tane daha golcü istediğini söylediğini kaydeden Schuster, ''Bir tane daha golcüye hayır demem. Doğru bir adam gelmesini istiyorum, herhangi birinin gelmesini istemiyorum. Beşiktaş'a yakışan bir oyuncu olmasını istiyorum. Biz Bobo ve Nobre gibi süper uzun yapılı bir oyuncu aramıyoruz. Biraz da ince yapılı, hızlı ve teknik olabilir. Biraz daha sabra ihtiyacımız var'' derken, Robinho'nun gelmesinin çok zor olduğunu ve bu oyuncunun Barcelano'ya gitme ihtimali olduğunu duyduğunu anlattı.
10 gündür BJK İnönü Stadı'nda oynamadıklarını belirten Schuster, ''Açıkçası zemini görünce biz de şaşırdık. Biz top oynamak istiyoruz, ama top gitmiyor, kayması gerekiyor. Bu zeminde top kaymayınca bize zorluk çıkardı. Umarım çimcilerimiz bunu düzeltir'' dedi.
-HILBERT: ''İYİ OYNADIK''-
Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Roberto Hilbert ise HJK Helsinki karşısında iyi oynadıklarını ve kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi.
Hilbert, Villerreal maçında ve bugün iyi oynadığını ifade ederek, ''Yabancı kontenjanı sorunumuz var ve herkes oynamak istiyor. Bugün öncelikle sahada olduğum için mutluyum. Teknik direktörümüz Schuster formayı verdi, kendime güvenim yerine geldi. Bugün kendimi çok iyi hissediyorum. Elimden geleni yapıyorum ve hatta savaşıyorum'' dedi.
Gönderileceği şeklindeki haberleri Türkçe bilmediği için okumadığını anlatan Alman futbolcu, ''Allah'tan Türkçe bilmiyorum, onun için bunları okumuyorum. Bu bir avantaj oluyor benim için. Böyle bir şey olabilir mi, ben daha yeni geldim. Ben başarılı olmak ve kendimi kanıtlamak için buradayım'' ifadesini kullandı.
Attığı golle iyi bir başlangıç yaptığını kaydeden Hilbert, ''Attığım gol benim için keyif vericiydi'' diye konuştu.
İsmail Köybaşı ise Türkiye'de ve Avrupa'da iddialı olduklarını ifade ederken, Guti'nin kendileri için iyi bir eğitmen olduğunu ve İspanyol oyuncunun mükemmel bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyerek, yıldız oyuncuyu övdü. Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Arsenal Kenan Yıldız'a talip
Altay Bayındır, Manchester United'a veda ediyor

Acun Ilıcalı, Hull City taraftarlarıyla Antalya'da buluştu!

Manchester City'den Elliot Anderson için 92.5 milyon euro'luk hazırlık!

Acun Ilıcalı'dan transfer açıklaması!

Michael Olise için Real Madrid yanıtı!

Juventus'ta yeni rota Emiliano Martinez

Fiorentina'da Fabio Grosso dönemi

Lille'de Olivier Giroud ile devam kararı

Fulham'da Raul Jimenez'e veda karar

İşte Jose Mourinho'nun transfer planları
En çok yorumlanan haberler

















