Bu haberi yazdır
"Yarım yamalak 2014-2015"
Karakartal.com yazarlarından Özgün Başpınar, Beşiktaş'ımızın transfer dönemiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.  
Kaynak : Karakartal.com
Yarım yamalak 2014-2015

Gözümüz aydın, bir transfer sezonunun daha sonuna geldik. Beşiktaş her zamanki mevsim normallerinin altına üstüne çıkmadan, her zamanki performansıyla transferi tamamladı. İkisi aynı mevkiye olmak üzere toplam üç transfer yaparak takıma müthiş bir takviye yaptı!

Bu muhteşem transfer zaferiyle başı dönen sevgili şantiye şefimiz, pardon kulüp başkanımız Fikret Orman, içi kıvançla dolu bir şekilde transfer dönemiyle ilgili baş döndürücü yorumlar yapmış.

Öncelikle transfer bütçesini tutturdukları için gurur duyduğunu ifade etmiş. Haklı tabii. Maazallah bütçeyi 1 milyon euro falan aşsaydık, halimiz n’olurdu? Allah korusun, kazayla takım Şampiyonlar Ligi’ne falan kalırdı, ondan sonra ayıkla pirincin taşını. Orada ilerleyip finalleri falan görseydik, kimbilir bütçeler daha ne çapta aşılırdı? Yok yok, neme lazım Avrupa Ligi neyimize yetmiyor, orda kuru fasulye pilavla ilerleyebildiğimiz kadar ilerler, sonra da trenle falan evimize döneriz. Teknik direktör ara transferde takviye falan isterse kadro içinden devşirir, idare ederiz.

İkinci olarak az ama öz transfer yapıldığını söylemiş. Bakalım... Bir stoper, bir sağbek, bir on numara, bir de santrfor ihtiyacı olan takım iki santrfor bir de on numara alıyor. Yani başarı oranı yüzde elli. Bu sonucu az ama öz diye tanımlamak için insanın Uganda’da botanik bilimiyle falan uğraşıyor olması lazım. Bizim böyle bir uzmanlığımız olmadığı için maalesef başkana katılamıyoruz.

Gerçi başkanın da bize katılmadığı konular varmış, açıklamalardan onu anlıyoruz. Sayın başkanımız önemsiz sağbek konusuna değinmiş, sağolsun acaip içimi rahatlattı. Sağbekte sorun olduğuna katılmıyormuş. Hahaha! Tabii, neredeyse Recep Çetin’den beri Beşiktaş’ın sağbeki yok, ama bu durum sorundan sayılmadığı için başkanın katılmaması çok normal. Ya başkanın yaşadığı paralel evrende Beşiktaş’ın kadrosunda Dani Alves, Maicon falan gibi futbolcular var ya da kendisi Football Manager’da bambaşka bir kadro kurmuş, Beşiktaş’la karıştırıyor. İnsan şantiyede bu kadar zaman geçirince gerçeklik duygusunda bir takım sıkıntılar olabiliyor demek ki.

Devam ediyor sayın Orman: “ Sağbekte oynayabilen Atiba, Necip, İsmail gibi oyuncularımız var”. Eheheh! Al sana peygamber sabrı sınama sınavı. Başkan bu arkadaşların ikisinin ön libero, birinin de sağ ayağını hiç kullanmamış bir solbek olduğundan ya bihaber, ya da ortamı neşelendirip konuyu kaynatma hesabı içinde...

Özellikle en vurucu cümle en sona saklanmış: “Özellikle Serdar’ı kazanmamız lazım”. Breh breh breh! Dehaya bak. İlahi Biliç! Yani başkanın böyle mükemmel bir fikri var. Sen bu kadar zamandır bu şahane düşünceyi uygulamaya sokmuyorsun, güzelim Serdarımız’ı kulübede sağbek oynatıyorsun. Oysa başlasaydın vaktinde, yavaş yavaş kazanırdın. Bak euro bile nasıl kazandırdı, Serdar kazandırmaz mıydı? Bir bek koyar, iki bek alırdın.

Gerçi başkanın önerisini sakatlayan bazı fiziksel gerçeklikler var ama anladığım kadarıyla başkan böyle realist detaylara takılmıyor. Ama huyum kurusun benim kafam takılıyor işte... Mesela Serdar’ı kazanacağız ya, nasıl kazanacağız? Adam bir kenar oyuncusu için anormal ağır bir kere, onu n’apacağız? Motor takacak halimiz yok herhalde adama? Teknoloji mi gelişti, defans adamlarına beygir gücü mü yükleyebiliyoruz artık, ben mi bilmiyorum? Değilse ne? Çocuk kendini toplasın diye rakip solaçıklardan kıyak mı talep edeceğiz? Depara kalktığınızda yüzde altmışınızı aşmayın, Serdar’ın motor hacmi yetmiyor mu diyeceğiz? Serdar gelmiş 27 yaşına, her gün yüz metre mi çalıştıracağız? Sayın başkan bağışlasın, benim küçük kafam almıyor böyle büyük fikirleri.

Şaka bir yana bu yorumlar değil üç büyük kulüpten birinin başkanına, ancak Amerika’da beyzbol falan izleyen birine ait olabilir. Bu ropörtaj gerçekse, başkan gerçekten bütün Beşiktaş camiasıyla alay ediyor demektir. Birbuçuk senedir Lescottlar, Moledolar, Rolandolar peşinde stoper arayan, sağbekinde adam olmadığı için tüm ön liberolarını çizgide deneyen bir kulübün taraftarlarını aptal yerine koyuyor demektir. Bir sene daha türlü masallarla, başarıya aç tribünleri uyutmaya devam edecek demektir.

Şahsen ben bunu hazmedemem ve röportaj doğruysa görüşlerim aynen bu yazdığım şekildedir.

Diğer Beşiktaşlıların da hazmedebileceğini sanmıyorum.

twitter.com/OzgunKartal

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL