Bu haberi yazdır
Seçme stoper Özgür
Özgün Başpınar, Fenerbahçe maçında kötü bir yönetim gösteren Özgür Yankaya'yı topa tuttu.  
Seçme stoper Özgür
Bekir’den memnun olmayan, Egemen’den beklediği verimi alamayan, Fenerbahçe’nin Yobo’nun yanına bir stoper alacağı belliydi ama ben ara transferi beklerler sanıyordum.

Beklememişler, savunmanın göbeğine Özgür Yankaya’yı monte etmişler. Özgür’ün hamle zamanlaması şahane, Beşiktaş ne zaman hızla rakip kaleye inse oyunu durdurmak için bir bahane buluyor. Özgür’ün kademe anlayışı süper, eğer Fener savunmasının arkasında adam kalmamışsa hemen avantajı afiyetle yiyor ve düdük çalıyor. Özgür’ün refleksleri kuvvetli, bütün bu özellikleri yetmediği zaman resmen Beşiktaşlı futbolcunun önünde sağ sol yapıp topu kapmasını engelliyor.

İnsaf be kardeşim! Bu kadarına da nasıl hata diyelim artık? Önce ardarda iki pozisyonu Beşiktaş lehine avantaja bırakıp devam ettireceğine, gereksiz yere oyunu kesip Beşiktaş’ı iki gol fırsatından et. Arkasından resmen Toraman’ın önünde dans edip topu alıp gitmesini engelle, Fenerli adam gelsin topu alıp ceza alanına gitsin. Bu kadar saçmalığa isyan edip rakibine sert giren Veli’yi de sektirmeden dışarı at. Nasıl bir modelsin sen Yankaya? Nasıl bir hakemsin? Avantajı kredi kartı mı sanıyorsun? Hakemlikle stoperliği nasıl karıştırıyorsun? Bir takımı böyle ince ince doğrayacak cesareti nereden buluyorsun?

Ha, Özgür’ün arkasına sığınacak halimiz yok. Biz de berbat oynadık. Ne bir gol planımız ne bir gol pozisyonumuz var. Kaleye şutumuz yok. Oyun sistemimiz, Urfa’dan Almeida’ya top şişirme! Defansta 31 yaşında hala vücut şarjıyla adam kontrolünü öğrenememiş, Sow’u yarım metreden hayranı gibi seyreden Toraman, solbekte damperli kamyon süratiyle gidip gelmeye çalışan Escude, orta sahada Pazar koşusu yapıp ter atan Olcay, Uğur, Veli’yle resmen eziliyoruz. Samet Aybaba, yıldız yaratma işini karıştırıp, ağır Escude’yi sol bek yapınca Gökhan Gönül’den yıldız yaratıyor. Sonra kamyonu devirmemek için aynı maç içinde yeri solbek olmayan üç adamı ayrı ayrı solbekte oynatıp rekora gidiyor. Az daha zaman olsa bana bile sıra gelebilir. Necip 20. dakikadan sonra saçmalıyor ama onun en azından özürü var. Yankaya’nın bulutları seyrettiği anlarda ardarda iki kere burnunun ortasına dirsek yiyor, triodan çıt yok.

Bu maçtan çıkacak sonuçlar: Escude’den solbek, Olcay’dan 10 numara, Aybaba’dan taktisyen, Yankaya’dan hakem olmaz.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL