Bu haberi yazdır
Puanları puanları saç, saç, saç, saç!
En başta kendi ayağımıza sıkıyoruz. Saplandık bu Olimpiyat Stadı’nın bataklıktan beter zeminine, bir türlü kurtulamıyoruz  
Kaynak : Karakartal.com
Puanları puanları saç, saç, saç, saç!

4. hafta itibarıyle durum aynen böyle. Maç başında atsın Olcay, maçın kalanında yay babam yay...

En başta kendi ayağımıza sıkıyoruz. Saplandık bu Olimpiyat Stadı’nın bataklıktan beter zeminine, bir türlü kurtulamıyoruz. Zaten üç beşbin taraftardan fazlası maça gelmez oldu, neden Başakşehir Stadı’na geçmiyoruz? Zemin tarla gibi, teknik oyuncuyu oynatmıyor. İki pas yapsan üçüncüde top üç adım atlıyor. Beşiktaş gibi bol paslı oyun oynayan bir takım dezavantajlı duruma düşüyor. Ondan sonra Oğuzhan’a kızıyoruz, Demba Ba formsuz, Töre umarsız diye girişiyoruz. Halbuki güzel bir zeminde bu kreatif oyuncular çok daha fazla fark yaratabilir.

Takım bu kadar zorlandığında biraz da teknik direktörün fark yaratması lazım. Fakat Biliç de formsuz. Tıpkı Tripolis maçında olduğu gibi dün de golün geleceği belliydi. Fakat yine oyuna müdahale edemedi. Her hafta aynı oyuncuları çıkarmak zorunda olmadığını anlamalı. Mesela Sosa’yı almak için neden ille Oğuzhan’ı çıkarıyorsun? Veli’yi çıkar, Oğuzhan’ı Atiba’nın yanına çek. Takımın teknik kapasitesi ikiye katlasın. Sonuçta Fernandes varken Ozzy bir sene o pozisyonda oynadı. Ve bence çok daha faydalıydı. Üstelik Oğuzhan’ın fizik kuvveti eksik olsa da, kondisyonu gayet iyi. Yanı bölgesini kapatma sorunu olmaz, ön liberoda gayet etkili oynayabilir.
En azından iç saha maçlarında Veli, Oğuzhan, Sosa göbeğini sık kullanmalı Biliç. Böylece skor avantajı yakalayıp bir kaza golüyle puan kaybetmekten kurtuluruz.

Maçın genelinde Beşiktaş baskılı oynadı ama yine üretken değildi. Kanatlarda İsmail yine aynı tas aynı hamamdı ama Serdar da bir ümit ışığı gördüm. Daha canlı daha kendine güvenliydi. Goldeki tek hamleli ortası hem akıllıca hem de doğru yereydi. Tolga ve Franco işlerini yine eksiksiz yaptılar. Sivok hala nekahat döneminde, iki üç haftaya o da tam kapasiteye ulaşırsa göbek kusursuz olur.

Veli geçen seneyi mumla aratıyor. Atiba elinden geleni yapıyor ama hücuma fazla katkı sağlayamıyor. Olcay belki maç boyunca çok ortaya çıkmıyor ama üç maçta üç golle diyecek söz bırakmıyor. Forma numarasını bu sezon gerçekten hak ediyor. Gökhan ise toparlanamadı, hala sezona geç başlamanın etkisinde.

Oğuzhan forvet arkasında hala yetersiz. Sosa fizik olarak tam hazır olduğunda formayı ondan rahatça alacak gibi görünüyor. Sosa müthiş bir teknik kapasite ve oyun zekasının ipuçlarını veriyor şu anda. Her hareketi akıl dolu, her hareketi estetik.

Demba Ba, Feyenoord maçından beri ağları göremedi. İki maçtır kaleye şutu bile yok. Sakatlık mı bozdu onu, zemin mi bilemiyorum. Fakat ondan çok şey bekliyoruz, umarım toparlar.

Velhasıl kelam iki puanı daha hovardaca uzaya yolladık. Bu çarçurun elbet bir bedeli olacak. Sene sonunda yine gökyüzünden puan toplamaya çalışmayız umarım.

Artık puanları sıkı tutalım.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL