Bu haberi yazdır
Jeneriklik dört gol!
Çok zevkli bir maç oldu. Birbirinden güzel dört tane gol izledik, jeneriklik…  
Kaynak : Karakartal.com
Jeneriklik dört gol!

Cenk tavana astı, Sosa otuz metreden çaktı, Bilal ayaktan raket nasıl olur dersi verdi ve Gökhan Töre sağ ayağını yürümek için kullanmadığını gösterdi. Hepsi harikaydı gollerin…

Aslında perdeyi Olcay açtı sayılır… Cenk'e kestiği topta top kontrolü, dönüşü, ceza alanına bakışı ve milimetrik ortası derslikti. Olcay'ın bu final pası kararlarını Gökhan Töre'nin ve Kerim Frei'ın bol bol seyredip eksiklerini gidermesi lazım. İkisi de çok yetenekli, teknik ve süratliler ama oyun zekaları hala zayıf. Onlar kadar teknik olmayan Olcay'ın takıma çok daha fazla katkı yapabilmesinin nedeni bu üstün oyun zekası.

Ligde en çekindiğim golcü olan Akhisar'ın Gekas'ının haftalardır ilk kez pozisyonlarda affetme hakkını kullanması sayesinde oyun bizim için zora girmedi. Bu Ersan için de büyük şanstı. Çünkü Ersan Gekas'ı her pozisyonda kaçırdı. Maalesef artık Ersan'a güvenim giderek azalıyor. Bence Biliç'in Sivok Pedro tandemini mutlaka oturtması gerekiyor.

Ersan böyleyken İsmail de maalesef farklı değil. Bugün oyuna ufacık bir katkısı olmadı. Rakibinden top kaptığını asla göremiyoruz. Ya çalım yiyor ya faul yapıyor. Ofansta da hiçbir üreticiliği yok. Ben Biliç'in yerinde olsam Motta'yı asla kesmezdim. Ki Motta da öyle ahım şahım bir futbolcu değil. Ama en azından kanadını kapatıyor ve gününde olduğunda hücuma ciddi katkı yapıyor.

Cenk, Demba Ba'nın yokluğunda sistemi işletmeyi başarıyor. Haftalardır görevini iyi yapıyor, gollerini atıyor. Gollerindeki estetik de şahsen benim çok hoşuma gidiyor. Tam bir "İhtiyaç halinde camı kırınız" futbolcusu. Gereksimin duyulduğunda hep hazır oluyor.

Sosa'ya ise ayrı bir parantez gerekiyor. Bugün maç boyunca gününde olmadığını görüyor ama yine de tek bir hareketle maçı koparabileceğini düşünüyordum. Aynen öyle oldu. Muhteşem bir frikik attı ve oyunu rahatlattı. O olduğunda içim rahat oluyor. İyi ki var.

Son bir satır Oğuzhan'a. Kafası maçta değil, başka yerlerde. Belki Sosa kendisini kestiği için bozuluyor. Ama forma bozulmakla, küsmekle alınmıyor. Çalışarak, savaşarak alınıyor. Bu yaşta bunu yapmazsa ilerde hiç yapamaz. Bir an önce ekstra çalışarak onbire geri dönmeli. Azıcık salonda ağırlık çalışsa süper bir ofansif ön libero yaratabilir kendinden. Ama niyeti var mı, onu bilmiyorum.

Sonuç haftayı kayıpsız ve lider kapatmamız oldu. Jeneriklik goller de pastaya çilek oldu.

twitter.com/OzgunKartal

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL