Karakartal Ana Sayfa
|
|
|
|
|
|
üye girişi
üye ol
Bu haberi yazdır
Bu hiç olmadı: 94-83
Beşiktaşımız, E.Pilsen'e 94-83 mağlup olarak TBL playoff yarı final serisinde 2-0 geriye düştü.  
09 Mayıs 2010 17:15
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bu hiç olmadı: 94-83
Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Beşiktaşımız, Efes Pilsen'e 94-83 mağlup olarak seride 2-0 geriye düştü.

Beşiktaş Cola Turka, ligin son şampiyonu karşısındaki play-off yarı final serisinin ilk maçına iyi başladı. Pota altında Likholitov'u iyi kullanan siyah-beyazlı takım, Muratcan'ın 3 sayılık basketiyle 4. dakikada 11-4'lük üstünlük yakaladı. Skor bulmakta zorlanan ve pota altı savunmasında açıklar veren Efes Pilsen'in antrenörü Ergin Ataman, Smith ve Kaya'yı oyuna alarak bu sıkıntılarını gidermeye çalıştı. Beşiktaş Cola Turka'nın sayı üretmekte zorlandığı dakikalarda dış atışlardan yararlanamayan lacivert-beyazlı takım, oyuna ortak olma şansını yakalayamadı. Flecer'in 3 sayılık basketiyle 9. dakikada 9 sayılık üstünlük (21-12) yakalayan konuk ekip, 1. periyodu da 22-14 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci periyoduna Engin'in 3 sayılık basketleriyle başlayan Beşiktaş Cola Turka, 11. dakikada 14 sayılık fark (28-14) yakaladı. Efes Pilsen, Kerem Tunçeri ile toparlanmaya başladıysa da 14. dakika 11 sayı farkla (35-24) siyah-beyazlı takımın üstünlüğüyle geçildi. Ancak Smith ile ritmini yakalayan ve daha rahat skor bulmaya başlayan ev sahibi takım, özellikle Kasun'un da katkısıyla rakibini yakaladı. Likholitov'un oyunda olduğu bölüme kadar rakibi önünde 32-23 üstün olan Beşiktaş Cola Turka, bu oyuncunun kenarda olduğu dakikalarda hem savunmada hem de hücumda sıkıntı yaşadı. Bu süreçte 27-10'luk bir seri yakalayan Efes Pilsen, ilk yarıyı da 50-42 önde tamamladı.

İlk yarıdaki coşkulu oyununu ikinci yarıda gösteremeyen rakibi karşısında sayılar üreten Efes Pilsen, 26. dakikada Thornton'un basketiyle farkı 16 sayıya (67-51) çıkardı. Alan savunmasına dönen ve rakibine sayı izni vermeyen Beşiktaş Cola Turka, Haluk'un basketiyle çeyreğin son dakikası içinde farkı 6 sayıya (67-61) indirirken, 3. periyot 69-61 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

Alan savunmasında ısrar eden siyah-beyazlı ekip, Flecer'in basketiyle 33. dakikada rakibine iyice yaklaştı (72-70). Ancak günün yıldızı Smith rakibinin oyuna ortak olmasına daha fazla izin vermedi ve üst üste sayılar üreterek 38. dakikada farkı 12 sayıya (85-73) çıkardı. Efes Pilsen, karşılaşmayı da 94-83 kazanarak seride 2-0 öne geçti.

Serinin ikinci maçı 12 Mayıs Çarşamba günü Cola Turka Arena'da oynanacak. Seriye 1-0 önde başlayan, bugünkü galibiyetle de durumu 2-0'a getiren Efes Pilsen, bu karşılaşmayı da kazandığı takdirde finale adını yazdıracak.

Salon: Ayhan Şahenk
Hakemler: Engin Kennerman, Kaan Büyükçil, Ali Şakacı
Efes Pilsen: Ender 10, Sinan 2, Thornton 4, Nachbar 4, Kasun 14, Kaya 8, Smith 30, Rakocevic 6, Kerem Tunçeri 16, Ermal
Beşiktaş Cola Turka: Engin 21, Muratcan 4, Newley 27, Cevher 1, Likholitov 16, Flecer 8, Perry, Haluk 6, Adem
1. Periyot: 14-22
Devre: 50-42
3. Periyot: 69-61 5
Faulle Çıkan: 23.11 Muratcan (Beşiktaş Cola Turka)
reklam
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Bizi Takip Edin
Karakartal google+ Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
reklam
En çok okunan haberler
reklam
En çok yorumlanan haberler